Toppen mot botten på måndagen när Helsingborg gästar Djurgården.
Mitt speltips: Djurgården asian -1,5. Tvåmålsseger eller mer krävs för vinst på spelet. 1.94 hos bet365 .

I skrivande stund är söndagens matcher inte spelade, men DIF gick in i omgång 23 som serieledare. Har varit ruggigt stabila hela säsongen. Vunnit 14 av 22 matcher. Enda förlusterna har kommit i derbyna. Varit extremt pålitliga i matcherna de ska vinna. Kryss borta mot AFC och just Helsingborg är de enda "plumparna" den här säsongen. Vunnit rätt så enkelt mot i stort sett alla andra lag på nedre halvan. På hemmaplan har Djurgården 6-1-0 senaste sju. Vunnit med minst två mål mot Elfsborg, Kalmar, AFC Eskilstuna, BK Häcken och Sirius.

Håller alltid en jämn nivå i spelet och är otroligt jobbiga att möta. Förlorade mot AIK i ett hett derby i omgången före uppehållet och har nu käkat taggtråd i två veckor för att ta tillbaka initiativet i guldstriden. Bra truppläge utan nya skador.

Helsingborg har som bekant tagit in Olof Mellberg som ny tränare. Vann dessutom mycket nödvändigt mot Östersund efter att ha radat upp 0-1-5 som tabellrad innan dess. Har dessutom fått med sig bra resultat i omgången då Falkenberg torskade och Sundsvall bara fick kryss. Fem poäng ner till kvalplats ger lite andrum inför fortsättningen. Så på ett par veckor har situationen gått från kolsvart till lite ljusare. Men faktum kvarstår:
- Nykomlingen Helsingborg har tagit 15 av sina 21 poäng på hemmaplan.
- De har ett sämre lag nu än i våras. Jag har nämnt det flera gånger - de saknar Rasmus Jönsson rejält. Offensiven känns väldigt uddlös nu. Dessutom tappat Andreas Landgren (en av säsongens bästa HIF:are) som skadat sig.
- Tycker lagets äldre garde med Holgersson, Granqvist, Abubakari, Farnerud m.fl. passar rätt illa för spel på ett snabbt konstgräs.
- Har ytterbacken Anders Randrup avstängd.

Jag tycker inte HIF:s seger mot Östersund ska tas som bevis för att laget är på gång. Östersund är nog sämst i serien för dagen. Visst är det spännande att Mellberg kommit in, men han är knappast en trollkarl. Truppen är rätt svag och de är ofta väldigt tama på bortaplan. Med tanke på hur uddlös offensiven är har jag svårt att se hur HIF ska göra mål på laget som släppt in minst mål i serien.

Efter ett okej sommarfönster har Djurgården nu rätt okej bredd. Kan se laget ta ledning och sedan avgöra tack vare fräscha inbytta ben i andra halvlek.

2,3-0 känns troligt i min bok.

Speltips: Djurgården asian -1,5. Tvåmålsseger eller mer krävs för vinst på spelet. 1.94 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip