Blåvitt reser till Stockholm för match mot Djurgården på lördagen.
Mitt speltips: X2 / asian +0,5 på bortalaget. Spelt sitter om Blåvitt nyper poäng här.

Trean mot tolvan i tabellen. Stabila DIF mot besvikelsen Blåvitt. Ändå tror jag på bortalaget här.

DIF var i onsdags i Ungern och spelade en tuff bortamatch i CL-kvalet. Klart mycket fokus loch energi legat på den matchen. Stor besvikelse då att laget var i stort sett chanslösa. Får bara två vilodagar inför den här matchen, vilket knappast är optimalt. Tappade dessutom Kujovic och Banda pga skador då - bägge missar den här matchen. Bredden i laget är inte fantastisk i nuläget då ett par spelare (Chilufya och Bärkroth) nyligen kommit tillbaka från skador, medan andra (Ring) visat rätt svag form för dagen.

Tufft att ladda om till den här matchen nu. En sak att komma tillbaka till en välfylld hemmaarena med publik som ger draghjälp. Nu får de inte den extra energin.

Blåvitt är som sagt en stor besvikelse såhär långt. Att de ligger tolva är väldigt svagt. Positivt dock att de för första gången kunnat ha en träningsvecka och förbereda sig för en match. Gick ju till final i cupen (som de vann) och har därmed spelat 360 minuter mer än de flesta konkurrenter då alla cupmatcher gick till övertid. I det redan pressade schemat som råder och med tanke på de skadeproblem Blåvitt haft är det klart att det påverkat. Måndagens förlustmatch mot Peking visade väl med all önskvärd tydlighet att Jakob Johansson ska spela på mittfältet och itne som mittback, så räknar med att han petas upp på mitten.

Glädjande för hela klubben är att Pontus Wernbloom blev klar för en återkomst på fredagen. Han går direkt in i truppen här. Lär knappast spela från start då han är långt från matchform, men tror han har förmågan att lyfta hela truppen med sin närvaro. Välbehövligt efter en period av mycket negativitet. Söder, Karaishvili och Bjärsmyr fortsatt skadade.

IFK har spelat bättre än vad de fått betalt i poäng. Saknar sina två bästa poängspelare, vilket sårar lagets förmåga att omvandla bra spel till mål. Men även fast Söder/Kara är out är IFK bättre än vad tabellen visar. Stora problemet är att de kryssat för mycket. Trots allt svårslagna.

Tycker de gjort bra matcher på Tele2 tidigare i år mot Bajen (2x 1-1).

Jag tycker DIF blivit för stora favoriter här sett till förutsättningarna som råder. Blåvitt är inte ofarliga och ska ses med bra poängchans här.

Kryss?

This is the stats tab
This is the post tip