IFK Norrköping utan Jordan Larsson och av allt att döma Totte Nyman. Tufft att möta DIF i det läget.

Förra säsongen
Norrköping - Djurgården 1-1
Djurgården - Norrköping 1-1

Allsvenskan
1. Djurgården 4 3 1 0 8:3 10
10. IFK Norrköping 4 1 2 1 7:8 5

DIF - Giffarna 2-2
Örebro - DIF 0-3
DIF - Blåvitt 2-1
Häcken - DIF 0-1

Helsingborg - Norrköping 3-1
Norrköping - AIK 0-0
Kalmar - Norrköping 2-2
Norrköping - Falkenberg 4-3

Djurgården stod för en imponerande insats borta mot Häcken. Med drygt tio man out så lyckades man neutralisera Häckens anfall och själva åka hem med alla tre poäng efter mål av Erik Berg. Nu möter man ett förväntat guldutmanade Norrköping som nite fått ut det man velat.

Peking vann mot nykomlingen Falkenberg men vad var det som hände? 4-3 och Jordan Larsson både tvåmålsskytt och utvisad. Totte Nyman utbytt tidigt och förväntas inte vara med i kväll på grund av skada.

-Jordan är indisponibel efter sitt röda kort och ”Totte” har inte återhämtat sig från sin smäll. Det är väl det vi vet idag och sedan är ganska många i truppen i övrigt uttagningsbara, säger Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

Djurgården vann som sagt mot Häcken och även matchen innan mot IFK Göteborg. Båda med knapp marginal och i helgen väntar allsvenskans första Stockholmsderby mot Hammarby. Dif-tränarna Lagerlöf och Bergstrand får tillbaka en rad spelare. Men i vilket skick är dessa? Är de redo för att starta? Ja, det visar sig.

– Jonathan Augustinsson, Jacob Une Larsson, Jonathan Ring, Elliot Käck, Alexander Abrahamsson och PK Bråtveit tränade alla för fullt idag så de är aktuella för spel. Sedan får vi följa upp och diskutera med tränarna men alla var med på planen. I övrigt fortsätter Aslak Witry sin rehab som går stadigt framåt medan Hampus Finndell missade träningen på grund av sjukdom, berättar naprapat Christian Andersson.

Med tanke på matchens dignitet och Norrköpings defensiva problem så tror jag att gästerna kommer ha respekt för ett Dif i form. Samtidigt som Dif kommer ha respekt för Norrköpings kontringar, men samtidigt är Dif:s defensiv väldigt solid just nu. Jag tror vi får se en jämn fotbollsmatch mellan ett Djurgården - som är nöjda med sin start och som inte vill bjuda Peking på något - och ett Norrköping som letar rätt i defensiven och som saknar nyckelspelare framåt.

SPELTIPS
Jag spelar under 2,5 mål till 1.98 hos Unibet , LeoVegas , MrGreen eller 888sport (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip