Ett besviket Djurgården som inte alls kommit upp i sin nivå hittills. Trots en spännande trupp och en stor kontinuitet överlag så ser det inte sådär stabilt ut som tidigare. Nu har det varit tre bortamatcher på rad där Djurgården kommit hem med 0 poäng där de haft problem i såväl defensiven som offensiven. Djurgården är dock alltid att räkna med hemma på Tele2 Arena och med tanke på att underlaget är ännu mer speciellt i år så blir det problematiskt för ett spelande lag som Kalmar. Svårslagna Kalmar kommer till matchen med enbart en förlust varav den var i premiären mot Malmö FF. De har stått för en fin fotboll och fyllt sina roller perfekt med nyförvärven.

Djurgården spelade i veckoomgången mot mästarna BK Häcken. Man stod upp bra i första halvlek och lyckades även ta ledningen strax innan halvtidspausen. Det kändes då som goda chanser till poäng i den svåra bortamatchen. Direkt i andra halvlek växlade Häcken upp och Djurgården hade inte mycket att säga till om. Det rann iväg till 4-1 och Djurgården måste nu snabbt lägga bortafacitet bakom sig och börja plocka treor på hemmaplan nu när det spelas fem raka matcher på Tele2 Arena. Tror absolut det kan göra att Djurgården hamnar rätt igen, men då krävs vinst mot Kalmar FF.

Gästerna Kalmar spelade mot Sirius i en fortsatt bra insats som bara skulle ge tre poäng. Kalmar tog rättvist ledningen med 2-0 och det kändes som de bara skulle spela av matchen. Det blev istället darr utav det hela och Sirius kom sakta men säkert in i matchen och lyckades kvittera på sista sparken. Kalmar fortsätter dock att rada upp bra prestationer, visserligen jättesurt att tappa en sådan given seger men i det långa loppet finns det mycket att ta med.

Status Djurgårdens IF: Utöver Schuller som är tveksam till denna match är skadesituationen oförändrad.
Status Kalmar FF: Nyckelspelaren Carl Gustafsson har missat de två senaste matcherna. Missar även denna match. Stort avbräck. Utöver det samma truppstatus som tidigare.

Två i grunden riktigt bra lag men där Djurgården är betydligt bättre på Tele2

Djurgården har hittills stått för väldigt ojämna prestationer men på hemmaplan är de alltid att räkna med. Väntar mig ett hungrigt Djurgården som redan från start tar tonen mot ett Kalmar FF som kommer att ha svårt med det speciella underlaget på Tele2. Kan se framför mig att det tar tid för Kalmar att komma igång med sitt passningsspel här och Djurgården får utdelning på sin höga press. Dessutom är Kalmar klart försvagat med Carl Gustafssons frånvaro, då han har så viktig roll med att diktera spelet på Kalmars mittfält. Vi får ett bra odds på Djurgården på hemmaplan och jag tror de visar sin rätta kvalitet här.

Spel: Djurgården vinner matchen till 1.87 hos bet365 & Betsson
This is the stats tab
This is the post tip