Djurgården tar emot Kalmar FF på lördagen.
Mitt speltips: Rak seger för Djurgården.

Stjärnsmäll för Djurgården senast. Blev totalt bortkontrade av Elfsborg och 3-0 i baken. Tycker dock prestationen var rätt så okej trots slutresultatet. Hade nästan 3 expected goals enligt statistiktjänsten jag använder. Om de fått lite utdelning på någon av alla chanser de hade tidigt hae det kunnat sluta annorlunda. Käck och Schuller är fortfarande avstängda och där är framför allt den senare ett avbräck. Med en match utan honom "innaför västen" borde de dock bli lite bättre på att klara sig utan honom.

Avbräcken + förlusten har gjort att DIFs odds tickat upp till runt 1.75-1.80 från att ha öppnat lägre. Tycker därmed det uppstått spelvärde på hemmalaget, som alltjämt jagar guldet och har precis allt att spela för.

Inför Kalmars match i Blekinge förra helgen rekommenderade jag spel på Mjällby. DNB/asian +0 satt fint med Mjällby som underdog. I min text inför matchen skrev jag:
"Kalmar är en av säsongens stora överraskningar och Rydström prisas av de flesta, mycket rättvist. Ligger sexa i tabellen med visst häng på en Europaplats. Mycket bättre än vad de flesta trodde inför säsongen. Frågan är om Kalmar orkar hålla uppe poängsnittet in i mål - Rydströms Sirius kollapsade totalt sista sex-sju omgångarna i fjol. Har 7-2-1 senaste tio matcherna i alla fall, så mycket fin rad."

Matchen slutade 4-0 till Mjälllby. Nu var väl det i lite överkant och det är lite väl magstarkt att ropa ut att smålänningarna checkat ut nu. Men de har inget kvar att spela om då de har för långt upp och ner till streckstrid. Finns den hundraprocentiga laddningen i en bortamatch i slutet av oktober? Bara någon procents tapp på den fronten gör skillnad. Är också inne på att Kalmar haft lite medstuds den här säsongen - gör det superbra med materialet de har, men i ärlighetens namn är truppen klart efter topplagen.

Jag tror ett revanschsuget Djurgården brottar ner Kalmar här.

Speltips: Rak seger för DIF.

This is the stats tab
This is the post tip