Malmö har hittat formen igen med tre raka segrar, där man dessutom inte har släppt in ett mål. Innan det hade man en "tung" period med fyra matcher utan seger. Två oavgjorda matcher mot Umeå, samt en oavgjord och en förlust mot Göteborg. Förlusten mot Göteborg är dock den enda LdB har iår och man toppar tabellen, fyra poäng före Tyresö. Malmö har raden 11-4-1 38-10.

För er som inte visste detta så har Caroline Seger förstärkt laget (Seger spelar säsongen ut med Malmö) och bildar ett intressant anfallspar i nr 10 rollen med skytteligaledaren Manon Melis. Seger gjorde sin debut i Lördags mot Piteå och spelade bland annat fram Melis till 1-0 målet.
Lina Nilsson är avstängd för Malmö i dagens match.

Djurgården ligger i ingenmanssland med sina 21 inspelade poäng, 16 poäng bakom Malmö. Djurgården besegrade förvisso Kopparbergs/Göteborg FC hemma i Lördags efter 1-0 på stopptid men innan dess hade DIF tre raka förluster och 1-10 i målskillnad. Och visst har Djurgården problem med målskyttet.
Endast 18 mål har man producerat framåt, samtidigt som man har släppt in för mycket mål bakåt. Det ska dock sägas att det en stor skillnad på Djurgården hemma och borta då man har gjort 14 av sina 18 mål just på hemmaplan och har bara förlorat 2 av 8 hemmamatcher, men samtidigt så har majoriteten av hemmamatcherna varit mot lag på den undre halvan. Det är en sak att besegra Dalsjöfors, Hammarby och Piteå och det är en helt annat sak att besegra suveränen Malmö.

Djurgården har raden 7-0-9 18-30 denna säsong. Tränaren har tagit ut samma trupp som i matchen mot Göteborg i Lördags.

Manon Melis har alltså på egen hand nästan gjort lika många mål som hela Djurgården tillsammans, vilket säger en hel del!

Malmö vann vårens möte med 4-0 och jag blir inte förvånad om det står liknande siffror på tavlan när vi summerar Onsdagskvällen. LdB Malmö har fem raka vinster mot Djurgården och har besegrat DIF i Stockholm tre år i rad.

Spelare som Manon Melis (15mål), Sara Björk Gunnarsdottir (9mål), Nilla Fischer (5mål), Therese Sjögran och Caroline Seger fixar iallafall en tvåmåls seger här, det är känslan!

EDITERAD 2011-09-07 01.49:21

This is the stats tab
This is the post tip