Äntligen dags för returmötet i Conference League mellan Djurgården och polska Lech Poznan. Första matchen slutade 2-0 till Lech i en match där de skapade flest målchanser och vann välförtjänt. Det andra målet var mycket slarv av Djurgården och det har man inte råd med i Europa. Nu är uppförsbacken stor men jag tror Djurgården har vad som krävs för att skapa spänning utav det här.

Det som talar emot Djurgården är däremot att de fick spela en förlängning i Svenska Cupen mot Malmö FF. En match där det såg ut att bli tidigt uttåg för Djurgården med 0-2 i underläge. Men spelarna ville annat och när Malmö backade hem var det Djurgården för hela slanten. Det är farligt att ge Djurgården kommandot och kunna spela sitt spel på hemmaplan. Laget får även tillbaka Schüller från avstängning medan Edvardsen är avstängd. Tycker att Schüller saknades på balansen när Sabovic försökte axla den rollen. Även Berg och Edvardsen hade svårt att hitta rätt i matchen på bortaplan.

Lech Poznan lär falla tillbaka från start och givetvis försöka spela på resultatet som de fick med sig i första matchen. De har visat en stark defensiv både mot Bodö och Djurgården så det finns inga tvivel där. I veckan spelade de 1-1 mot Piast på 14:e plats där laget valde att vila ett par spelare.

Poznan kommer att få problem med underlaget på Tele2

Trots Djurgården har en tuff 120-minutare i benen så finns bra förutsättningar med tanke på hur annorlunda konstgräset på Tele2 faktiskt är. Sedan kommer också en viss moral av att göra en sådan vändning som mot Malmö FF vilket man kan ta med sig mot Poznan.
Med Djurgårdens revanschlusta så gäller det för Poznan att verkligen vara med från start. Djurgården kom inte alls upp i sin kapacitet senast men här tror jag vi får se ett modigare Dif och jag har fastnat för halvtidsledning.

Spel: Djurgården draw no bet (asian 0) första halvlek 1.825 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip