Speltips: Djurgården rak seger till 2.05 hos Unibet.
—-
Djurgården tar emot Luzern från Schweiz i denna första kvalrunda till Conference League hemma på Tele2 Arena!

Efter en lång rad av stabila och bra resultat åkte Djurgården på en rejäl plump i protokollet senast, när man förlorade med 4-0 hemma mot Elfsborg. En väldigt konstig genomförd match av Djurgården rent taktiskt, då man försökte kliva högt på Elfsborg vilket straffade sig både tidigt och kraftigt. Man ska dock akta sig för att titta in för mycket i det resultatet, då man innan det hade fyra raka segrar varav två mot Malmö och Häcken.

För motståndet står Schweiziska Luzern. Man startade ligan borta i Schweiz helgen som precis var, där man ”endast” fick med sig ett kryss mot Winterhur på bortaplan. Man är inte riktigt lika varma i kläderna som Djurgården är vad gäller tävlingsspel, men tillräckligt för att vara i bra fysisk form.

Förra säsongen slutade man fyra i den Schweiziska liga, vilket alltså innebär kval till Conference League den här säsongen.

Ett stark Europa-lag mot ett svagt dito

Jag väljer att tro stenhårt på Djurgården i det här mötet. Mycket av det grundas i deras starka Europaspel förra säsongen, och speciellt på hemmaplan. Man brukar få igång en fin uppslutning och ett tryck både på och utanför arenan som är något annat än en vanlig lunkmatch i Allsvenskan. Efter förra årets lyckade Europaspel har man också rutinen och vet vad som krävs.

Luzern är absolut inget dussingäng och den Schweiziska ligan ska inte underskattas. Den mest välmeriterade spelare än Max Mayer, med meriter från Bundesliga. Man har även haft det lite struligt den senaste tiden, då lagkaptenen Ardon Jashari försöker tvinga till sig en flytt till FC Basel, vilket gjort att han inte finns med i truppen till det här mötet. Ett tungt tapp såklart.

Utöver det är det inga stjärnor som kommer till Stockholm, utan både i dubbelmötet och i den här första matchen tror jag stenhårt på DIF-seger. Är man bara på tårna och redo från start ska Djurgården ha goda chanser att få med sig en seger till bortamötet, och jag väljer därför att spela Djurgården rak seger till 2.05 hos Unibet!
This is the stats tab
This is the post tip