Stormatch på måndagen när Malmö gästar Djurgården.
Mitt speltips: Malmö FF att ha över 4,5 hörnor i matchen.

Tycker det här är en svår match att sia om vad gäller 1x2-marknaden. Malmös svaga insats mot Mjällby i bakhuvudet i kombination med att de tappat poäng mot Elfsborg (förlust), Häcken (hemmakryss) och spelade oavgjort mot det här Djurgården i cupen gör att jag inte litar på skåningarna här. Särskilt med tanke på det välbekanta utgångsläget då de tappat AC, Vecchia och Hugo Larsson av olika anledningar. Kommer ta ett tag att spela ihop laget igen och har några nyförvärv (Ponne Jansson, Rosengren och Lasse Berg Johnsen) som kommer behöva lite tid. Grundkapaciteten dock väldigt hög fortfarande, trots allt.

Så jag vågar inte spela Djurgården heller riktigt. Däremot lockar hörnmarknaden. Över 4,5 hörnor innebär att Malmö behöver ha fem hörnor eller fler. Det har laget haft i 13/14 allsvenska matcher hittills. Med Rydström vid rodret kan jag inte se laget avvika särskilt mycket från sitt normala spel - trots att det är tele2-bortamatch. Så Busanollo på överlapp, Nanasi/Ali som utmanar och en del bollinnehav + avslut. Förutsättningar att skrapa ihop egna hörnor trots att det är en tuff bortamatch.

Malmö slår 4,5-linan?

DIF har släppt till fem eller fler defensiva hörnor i fem av matcherna hittills. Under Kim & Tolle har de ofta varit rätt så dominanta spelmässigt, men tycker inte det varit lika påtagligt den här säsongen som tidigare. Kanske på grund av att mittfältsmotorn Mange Eriksson inte varit lika bra och petats. Heller inte hittat hundra rätt med Berg än.

Ändå ett väldigt kapabelt lag såklart och känslan är att de är på gång efter en tuffare vårhalva. Illa ute mot Värnamo senast, men vände rättvist i andra halvlek till årets första bortaseger. På hemmaplan kommer de vilja ta tag i matchen naturligtvis, men tror inte att de har kapacitet att vara totalt dominanta mot det här Malmö FF-laget.

Jag tror på en rätt jämn matchbild här. Malmö har under Rydström haft ett spel som genererat extremt många hörnor i olika typer av matcher. Hemma som borta, ledning som underläge. Att de ska "slå" 4,5-linan tycker jag det ska vara bra chans för, Tele2 till trots.

Speltips: Malmö FF att ha över 4,5 hörnor
This is the stats tab
This is the post tip