DIF och Malmö FF gör upp i en het semifinal på söndagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Bethard eller Betsson .

Mycket prestige på spel i vad som ändå är en semifinal mellan två allsvenska guldfavoriter.

Djurgården var tunga i segern mot Kalmar FF nere i Småland. 2-0 utan att släppa till en målchans på hela matchen i stort sett. Ny nolla innebär att de släppt in ett mål på fyra tävlingsmatcher. Lite annat motstånd här såklart då Malmö FF väntar. Men jag tycker att Djurgården ändå sett hyfsat stabila ut bakåt trots att Hien (knappast påtänkt som startspelare inför säsongen) kommit in bredvid Ekdal. Alltid hårt jobbande mittfältet med Finndell, Schuller och Mange Eriksson skyddar rätt bra framför.

Offensivt har Djurgården inte riktigt hittat rätt än. Anfallsspelet har inte sett jättebra ut och de har slitit mot organiserade försvar. Kanske annan matchbild som väntar nu, men lär inte bli helt lätt att skapa många målchanser på MFF.

Malmö FF krånglade sig vidare mot AIK efter förlängning. Gjorde två mål på fasta situationer och ett på straff. Hade många avslut i övrigt, men inte jättemånga vassa målchanser trots allt. Saknade Christiansen där och han får ses som ett frågetecken även här, vi får se senare i veckan om han kan spela. Milojevic var rätt tydlig inför AIK att han inte ville riskera något att eventuellt förvärra skadan. Bör väl inte ha 90 minuter i sig i alla fall.

Bägge lagen har förvisso fått in fina offensiva nyförvärv i veckan (Haksabanovic respektive Kiese-Thelin). Om jag förstått rätt ansluter Haksa först nästa vecka och är därmed inte med här. IKT kommer från en tung tid, men är såklart en bra striker och är tillgänglig här. Tycker ändå att oddset på underspelet är högt i en semifinal. Känns som en bra startposition i en match jag tror kan bli ganska tillknäppt och där det blir viktigt att inte släppa in första målet. När Malmö mötte AIK i måndags var det klar favorit på under 2,5 mål - håller faktiskt inte nuvarande Gnaget (utan Milosevic) som så annorlunda än Djurgården. Att vi då får 2.10+ på under 2,5 här känns högt, övertygad om att Malmö har rätt stor respekt för Djurgården på Tele2 - har ju inte något jättefacit på den arenan historiskt sett.

1-1?

TV: El Clasico och stormöte i Svenska Cupen!




This is the stats tab
This is the post tip