Retur mellan Djurgården och Mjällby. Den här matchen lär bli av en helt annan karaktär.

Senaste möten
Mjällby - Djurgården 0-1

Allsvenskan
2. Djurgården 15 10 3 2 26:12 33
15. Mjällby 15 2 5 8 11:19 11

Djurgården hemma
8 6 1 1 17:7 19

Formen
V, V, V, F, V

Senaste match
Mjällby - Djurgården 0-1

Mjällby borta
8 0 3 5 8:14 3

Formen
F, F, F, O, F

Senaste match
Mjällby - Djurgården 0-1

Elvorna senast

Mjällby: Eriksson - Watson, Gracia, Kricak - Nilsson, Blomqvist, Löfquist, Gustafson, Hodzic - Bergström, Sarr

Djurgården: Widell Zetterström - Radetinac, Löfgren, Ekdal, Käck - Finndell, Schüller, Eriksson - Asoro, Holmberg, Bärkroth

För den som såg matchen på Strandvallen så tror jag att även du känner att Djurgården kom undan med blotta förskräckelsen. Första halvlek var rätt så jämn men där DIF visade klass (Mange Eriksson) med ett fint mål precis innan halvtid. Bärkroth målnickare. I andra halvlek så var det Mjällby för HELA slanten. Djurgården hade knappt en målchans och Mjällby tryckte ned Blåränderna i skorna. Samtidigt har Djurgården allsvenskans kanske bästa försvarsspel i eget straffområde (då räknar vi bort matchen mot AIK) så märkligt nog så hade Mjällby knappt några heta målchanser trots allt.
Löfgren och Ekdal var enorma i mittlåset och då gjorde det inget att Une Larsson var avstängd. Till returen på Tele2 arena är Une tillbaka men då är i stället Schüller avstängd på mitten. Han tycker inte jag har varit lika bra som i våras så det kanske kommer lägligt med lite vila för honom ändå.
Mjällby känns absolut spetsigare än i våras och med Amin Sarr och både Elias Andersson och Sam Johnson (förmodligen någon vecka bort) så tycker jag ändå att laget från Listerlandet gjort ett sommarfönster som kan räcka under hösten för att ta sig över strecket.
Däremot tror jag inte att det kommer här mot Djurgården. Mjällbys tuffa duellspel lämpar sig inte alls lika bra på Tele2:s turbomatta. Å andra sidan tycker jag att Djurgården känns i lite sämre slag sedan derbytorsken och så kommer försäljningen av Witry garanterat att kännas över tid.
Båda lagen spelade cupen i veckan och tog sig vidare. Mjällby har Enoch Kofi Adu avstängd.

SPELTIPS
Jag tror Djurgården vinner på hemmaplan men att de får kämpa för det. Spelar 1 & under 3,5 mål till 2.20 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip