DIF tar emot Örebro på hemmaplan.

Förra säsongen
DIF - ÖSK 4-1 (5-3 i hörnor)
ÖSK - DIF 0-4 (4-7 i hörnor)

Allsvenskan
5. Örebro 8 4 3 1 14:9 15
9. Djurgården 9 3 2 4 9:9 11

DIF hemma
4 2 1 1 6:3 7

Hemmahörnor: 9 mot TFF, 4 mot MFF, 9 mot Hammarby, 10 mot Dalkurd

Formen
V, V, F, F, F

Senaste match
DIF - Dalkurd 1-0

ÖSK borta
4 3 1 0 8:3 10

Formen
F, V, V, V, O

Senaste match
ÖSK - Hammarby 1-2

Är Djurgårdens "kris" över? Hur hanterar ÖSK kaosmatchen mot Hammarby?

DIF kommer in till torsdagens match med nytt vind i seglen. 3-0 i cupen mot Malmö FF och 1-0 mot Dalkurd. Men det var samtidigt ett MFF helt utan självförtroende och ett Dalkurd utan sin stjärna Buya Turay. Nu har man ett lite liknande läge då ÖSK kommer till Stockholm utan både Kennedy Igboananike och Johan Mårtensson som visades ut mot Hammarby. Två kontroversiella utvisningar.

Det var ÖSK:s första torsk på hela säsongen vilket är väldigt imponerande och väldigt oväntat. Axel Kjälls 3-4-3 har fungerat väldigt fint och defensiven är stark samtidigt som man hotar med spelare som Omoh och Besara. Frågan är hur man ställer upp nu utan Kennedy, men att det blir ett lågt försvarsspel och låta DIF komma runt på kanterna och slå inlägg, det är jag övertygad om. Har man en treback som är bra på huvudet är det ändå ganska tacksamt att få inlägg emot sig. Det går att hålla ut länge trots tryck på sig.

Samtidigt är jag inte direkt superimponerad av Djurgårdens offensiv. Mycket handlar om att sätta Kerim Mrabti, lagets bästa spelare, i arbete. Då har man mycket vunnet. Annars blir det lätt ut på kanterna och lösa det därifrån. Kadewere är duktig i djupet, men inte särskilt het felvänd.

Min tanke här är att ÖSK kommer vara nöjda med en poäng från start, ligga lågt och se om de kan straffa ett DIF som blir mer frustrerat ju längre matchen går. Då kan vi få se hörnor åt hemmalaget!

ÖSK har släppt till över 6,5 hörnor i sina två senaste bortamatcher mot Östersund (7) och Sirius (12).

SPELTIPS
Jag lirar Djurgården över 6,5 hörnor i matchen till 1.79 hos MrGreen (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip