Tar ÖSK att göra under 0,5 mål mot Djurgården. Alltså samma spel som DIF att hålla nollan.

Ett par tunga avbräck för Örebro, som har tre gubbar avstängda här: Igboananike, Johan Mårtensson och Brendan Hines-Ike. Är ju främst Igboananike som är ett tungt avbräck, men skulle även se Mårtensson som ett avbräck då hans frånvaro förmodligen tvingar in Rogic i en mer defensiv roll. Kennedy Igboananike har stått för fem av Örebros 14 kassar i år och är deras vassaste anfallsess. Besara är kreatören, men utan någon att spela fram är det lättare att neutralisera även honom. En tänkbar Igbo-ersättare är Isaac Boye, som är totalt oprövad i de här sammanhangen.

Då ska det även nämnas att Örebro redan från början har tveksam xg-statistik. Deras målchanskvaitét hittills motiverar 10-11 gjorda ungefär, vilket är mindre än de 14 laget faktiskt gjort.

Tänkbart lag:

Oscar Jansson –
Arvid Brorsson, Michael Almebäck, Martin Lorentzson – Daniel Björnquist, Nordin Gerzic, Filip Rogic, Sebastian Ring – Michael Omoh, Isaac Boye, Nahir Besara.

Statistikmässigt är DIF topplagsbra defensivt. Bara fyra lag har släppt in färre mål. Vad gäller xg against är det bara AIK och Häcken som är vassare. På hemmaplan har DIF hållit nollan två av fyra matcher hittills - höll även nollan i cupfinalen. Är ett hårt jobbande lag med ett ofta defensivt balanserat mittfält. Lägg till att de har tre riktigt bra allsvenska matcher och en av seriens kanske bästa målvakter.

Har sett ÖSK på en del och tycker att de spelar rätt välorganiserat och defensivt. Utgår från att så blir fallet även den här gången. Har svårt att se laget skapa särskilt mycket genom öppet spel och utan Kennedy att ställa om på blir laget betydligt mer ofarliga. Känslan är att Besara blir väldigt ensam som offensiv kraft i den här elvan och centralt är DIF starka defensivt, så tycker hemmalaget ska kunna neutralisera honom.

Ser framför mig en rätt tajt match med ett DIF som vill föra spelet mot ett defensivt kompakt Örebro. U2,5 känns som ett bra spel även det, men jag väljer Örebro att bli nollade.

1/2-0?

This is the stats tab
This is the post tip