Djurgården 1/1, dvs att leda i halvtid och vinna matchen efter fulltid, blir mitt lir i söndagens Tele2-fajt.

Tycker Östersund ser riktigt svaga ut för dagen. Har vunnit tre matcher på hela säsongen - mot nykomlingarna. Går dessutom att argumentera för att de hade medstuds på olika sätt i alla tre matcherna:
Falkenberg missade straff och mängder av bra målchanser i en match som slutade 3-2 till Östersund.
AFC Eskilstuna bommade också en del lägen i en tajt match som ÖFK vann med 1-0.
Helsingborgssegern med 3-0 var odiskutabel, men det blev en tacksam uppgift då HIF var skadedrabbat och tvingades till tidiga byten på nyckelspelare.
Utöver segrarna har de bland annat kryss mot AIK i premiären (då Gnaget ägde matchen totalt men var uddlösa) och borta mot Kalmar (då ÖFK-keepern räddade straff och stod på huvudet).
Där emellan har de hunnit bli totalt överkörda av MFF och Hammarby.

Här tror jag Östersund får det tufft igen. Har inte alls samma fina spel som under Potter och det ryktas om att truppen inte har samma starka sammanhållning som tidigare. Kulturbäraren Curtis Edwards ryktas bort. Kaptenen Tom Pettersson är skadad. Då har jag inte ens nämnt allt tjafs runt Kindberg. Finns ett par fina spelare som kan blixtra till individuellt, men totalt sett sitter det inte ihop tillräckligt bra och Östersund känns just nu som ett självklart lag för undre halvan.

Djurgården smyger med strax bakom toppen. Kan vid seger här gå upp på lika många poäng som antagonisten AIK. Saknar Radetinac (avstängd), Walker (skadad) medan Witry är tveksam till spel. I övrigt är truppläget bra. Officiella hemsidan konstaterar följande inför matchen:
"Efterlängtad kontinuitet i truppen under träning och match när viruseländet - med tillhörande sjukdomar - upphört. Det bådar gott inför söndagen. "

En av spelarna som avses är säkerligen Ajdarevic. Han skulle ju bli en nyckelspelare för DIF, men har faktiskt varit en flopp hittills. Haft noll impact i stort sett. Potentialen finns ändå där och det här är en match som borde passa honom hyggligt. Positivt i övrigt att Danielson och Berg återigen är med - två starka defensiva nyckelpjäser för blåränderna.

Djurgården gjorde en bra insats mot Elfsborg senast. Tvingades spela med en man mindre i 70 minuter, men var otroligt bra organiserade och vann rättvist + enkelt med 2-0. Här tror jag de går ut och bara kör direkt. Vill ta tag i taktpinnen hemma på Tele 2 och mot ett vilset och slarvande Östersund tror jag de har goda möjligheter att få tidig utdelning. Blir inte förvånad om vi landar på ett slutresultat som liknar Bajens mot Östersund för ett par veckor sedan (4-0).

Buya Turay dödar detta med två mål i första halvlek?

This is the stats tab
This is the post tip