Jämnt skägg i Allsvenskan i fjol men klar favör Djurgården på försäsongen. Jag tror att Blåränderna studsar tillbaka efter chocken i Degerfors.

Senaste möten
Djurgården - Östersund 3-0 (träningsmatch)
Djurgården - Östersund 3-0 (svenska cupen)

Östersund - Djurgården 1-1
Djurgården - Östersund 0-0

ALLSVENSKAN
1. Djurgarden 5 4 0 1 9:4 12
12. Östersunds FK 5 1 2 2 7:4 5

Djurgården hemma
2 2 0 0 4:1 6

Formen
V, V, V; V, F

Senaste match
Degerfors - Djurgården 2-0

ÖFK borta
3 0 2 1 1:2 2

Formen
O, V, O, F, F

Senaste match
Mjällby - Östersund 1-0

Efter en flygande start har både Djurgården och Östersund lite mer att tänka på inför kvällens match på Tele2 arena. Djurgården åkte på sin första förlust för säsongen, oväntad nog borta mot Degerfors. Men var DIF så dåliga som 0-2 kanske kan visa? Nej, det tycker jag inte. Edvardsens fullträff från halva plan - med kort tid kvar av matchen - var egentligen det som skilde lagen åt. DIF hade svårt att penetrera Degerfors centralt och målchanserna var lätträknade på det svårspelade underlaget.
Jag tror att Djurgården har alla möjligheter att studsa tillbaka med en seger direkt. Östersund spelar ett hårt arbetande spel med fokus på kontringar på sina snabba offensiva kort. Men Djurgården har snabbhet i sin backlinje och duellskickliga och duktiga mittbackar som är bra på att läsa av de där tidiga långbollarna bakom. Jag tror vi får se en rätt ensidig historia den här aftonen.
Elliot Käck är tillbaka efter tillökning i familjen vilket gör att Bergstrand och Lagerlöf kan mönstra en ordinarie backlinje. För ÖFK:s del är en knäckfråga om Aly Keita kan spela eller inte. Han har rest med men missade matchen sist på grund av en huvudskada.
Sixten Mohlin är inte på Keitas nivå och det vore därför ett stort avbräck. ÖFK kommer nu från två raka förluster mot Varberg och Mjällby som inte varit orättvisa. Är den tidiga formtoppen över? Jag tror i alla fall att Djurgården tar en bekväm seger.

SPELTIPS
Jag spelar Djurgården asian hcp -1,5 till 1.89 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip