Sirius reser ner till Stockholm för bortamatch mot Djurgården.
Mina speltips:
Sirius asian +1,5 mål i matchen. Finns hos Nordicbet eller Betsson . Spelet sitter om Sirius tar poäng eller förlorar med max ett mål.
Gillar även Sirius att ha över 3,5 hörnor. Finns till 2.55 hos LeoVegas och Unibet .


1. Djurgarden 18 11 5 2 29:12 38
11. Sirius 18 5 3 10 20:30 18

Djurgården ångar verkligen på. Inte förlorat sedan mitten av maj och har under den tiden radat upp 8-2-0. Är oerhört starka bakåt - bara AIK har släppt in färre mål. Till den här matchen får dock DIF klara sig utan avstängde Karlström och skadade Ajdarevic (bars ut på bår senast - utgår från att han är out). Täckningen på mittfälet är visserligen okej - utgår från att det blir Walker och nyförvärvet Edwards som ersätter. Men det kan knappast vara positivt att behöva möblera om. Karlström har dessutom varit riktigt bra i mitt tycke - blir ett avbräck. Saknar Erik Berg sedan tidigare.

DIF har inte varit laget som blåst motståndet av planen och avgjort i första halvlek. Ofta har utdelningen kommit sent efter att Djurgården nött ner motståndet. Därför känns +1,5 på Sirius som en vettig startposition i den här matchen. Känns inte omöjligt att det kommer gå att spela DIF -0,5 i typ halvtid till ett bra odds. En anledning till att laget inte vunnit med klarare siffror efter uppehållet är att Buya Turay inte varit klinisk nog. Han är alltid nyttig, men har nu inte nätat på en månad. Det är klart starkt av DIF att Danielsson, Une-Larsson och andra klivit fram som oväntade matchvinnare under den här perioden - men det kan knappast hålla över tid.

Sirius har fem raka matcher utan seger. Spelschemat efter uppehållet har dock varit riktigt tufft:
Peking borta.
Östersund hemma.
Helsingborg borta.
Malmö borta.
AIK hemma.
Häcken borta.

Stått upp bra mot Peking (seger), Malmö (kryss) och AIK (rätt så jämn match). Gjorde en svag prestation mot Häcken förra helgen, men Alms gäng slaktar de flesta undre halvan lagen på hemmaplan, så det var kanske inte oväntat. Har ett halvlurigt och rätt svårspelat lag. Hade de varit lite vassare offensivt kunde de mycket väl ha legat högre upp i tabellen. Ska vara för bra för att bli seriöst inblandade i bottenstriden. Bra truppläge med ett par spelare som återkommer från skador och avstängningar. Inga nya avbräck.

Tror de kommer kunna stå upp rätt bra mot ett DIF som tvingas möblera om lite grann i laget. Blir inte förvånad om kryss står sig länge och vi får en ny uddamålsseger för hemmalaget.

Vad gäller hörnspelet (Sirius över 3,5 hörnor):
Varje match lever sitt eget liv och det är många händelser som kan påverka om lag får/släpper till många hörnor i en enskild match. Och hörnstatistiken nedan är från lag av olika kvalitét och spelsätt. Men såhär har det sett ut i de senaste matcherna vad gäller skapade hörnor för Sirius:

8 borta mot Häcken.
3 hemma mot AIK.
2 borta mot MFF.
6 borta mot Helsingborg.
5 hemma mot Östersund.
7 borta mot Norrköping.
5 hemma mot Djurgården.

Alltså klarat 3,5-linan i fem av senaste sju - trots tufft motstånd i flera av matcherna.

Såhär ser det ut för DIF vad gäller hörnor EMOT:
5 borta mot Elfsborg.
3 hemma mot Häcken.
4 borta mot Kalmar.
1 hemma mot Malmö.
5 borta mot AFC.
4 hemma mot Kalmar.

Släppt till fyra eller fler hörnor i fyra av senaste sex matcherna.

Sirius är ett rätt så skickligt offensivt lag med flera spelare som gillar att utmana. Söker ofta huvudstarke Haglund via inläggsspel, en taktik som ofta leder till en del kantspel och hörnor. Är halvindragna i bottenstriden, men har många lag bakom sig, så det är ingen panik alls. Tror med andra ord inte att laget åker till Stockholm med ambitonen att bara hålla 0-0 och inte anfalla. Statistiken ovan ser lovande ut och jag ser framför mig en matchbild där DIF är bättre men där Sirius ändå har en del anfallsspel, vilket rimligen kommer leda till en del hörnor. 2.55 känns som ett trevligt odds på en rätt låg lina.

1-0 DIF och 7-4 i hörnor?

This is the stats tab
This is the post tip