Djurgården tar emot Sirius på måndagskvällen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget. Bethard eller FastBet .

EDIT: Texten skrevs före det på söndagskvällen kom nyheter om att Djurgården har ett covidfall i truppen. I skrivande stund itne officiellt vem det är eller om han är den ende som drabbats. Såklart värt att hålla koll på under måndagen. Om det bara är en spelare ska det inte påverka så mycket, tror fortfarande DIF har bra segerchans.

DIF är tillbaka hemma på konstgräset efter den relativt svaga insatsen mot Halmstad. Framför allt första halvlek var bedrövlig och jag tycker det går att ifrågasätta valet att spela utan Holmberg/Kujovic som nia. Föll inte väl ut alls. Men i starten av andra halvlek kom laget ut och tog över totalt. Ledningsmålet hängde i luften, men så kom ett avbrott när Ekdal skadade sig och matchen rann liksom ut i sanden. Ändå bra att inte förlora en sån match. Visar också att de fortsatt är väldigt svåra att göra mål på trots att Vasutin saknas. Nu är de som sagt tillbaka på det blixtsnabba konstgräset – där de är betydligt bättre än på gräs. Räknar också med att Holmberg kliver in som striker igen, vilket ger en bättre balans på elvan.

Tror också Sirius passar bättre som motståndare för DIF. De bygger vidare på Rydströms fotboll och vill ha mycket eget bollinnehav. Bjuder upp snarare än backar hem och jag tror Djurgården kan få riktigt bra bett på sitt presspel mit Sirius. Bortalaget saknar dessutom avstängde Mathisen. Mittfältaren är rätt så underskattad i min bok och definitivt viktig för Sirius. Uppsalalaget tappade som bekant nyligen Björnström, lagets kanske bäste spelare. Från fjolårets succélag har därmed Elias Andersson, Vecchia, Ekdal och Björnström samtliga lämnat. Finns ett par spännande yngre spelare som kan bli bra på sikt, men jag tror de är för tunna och naiva för att få med sig något från den här bortamatchen. Joseph Colley, som varit en nyckelspelare hittills, missar också matchen ikväll.

Djurgården släpper in väldigt få mål och är tunga att möta hemma. Finns dessutom en rätt bra bredd som gör att det finns bänkspelare som kan hoppa in och förändra eller döda matchen om det behövs.

Speltips: Asian -1,5 på Djurgården hemma mot Sirius.

This is the stats tab
This is the post tip