Djurgården inleder cupspelet hemma mot Skövde.
Mitt speltips: Djurgården vinner + båda lagen gör INTE mål. Går att spela som en Bet builder alternativt en färdigförpackad variant.


Det stormar lite kring Djurgården. Varit ett stabilt topplag senaste femårsperioden, men i nuläget står de med en rätt åldersstigen trupp där de saknar spets. Många av de senaste värvningarna har varit misslyckade och de flesta har lämnat efter kort tid. Jag tror att Djurgården kommer jobba hårt på att få in åtminstone 2-3 startspelare innan Allsvenskan börjar. Framför allt i de främre leden ser det skralt ut i nuläget, vilket visat sig på försäsongen då laget haft svårt att göra mål.

Bakåt bör det vara rätt stabilt ändå. Danielson är alltid bra som försvarsgeneral och på mittfältet lär Schuller ha en plats, vilket alltid borgar för bra bollvinster. Albin Ekdal har dragits med lite småskador och tränade inte för fullt förra veckan, så jag skulle gissa att han inte startar.

Svårbedömt motstånd

Skövde var ett bottenlag hela vägen i fjol, men efter en stark höst kunde de kvala sig kvar. Bygger nu nytt efter Linderoth-eran av långa inkast. Tufegdzic har kommit in från Öster. Tycker inte truppen skrämmer namnmässigt och jag skulle tro att de försöker kuppa in ett par fina lån från större klubbar senare under säsongen.

Inte imponerat på försäsongen och har gått mållösa från träningsmatcherna. Är ett av de mindre lagen i Superettan och det lär bli undre halvan för deras del den här säsongen.

Jag tror de kommer ha det svårt att skapa målchanser här mot Djurgården. Efter en smygturbulent försäsong bara måste det vara ett påkopplat DIF som kommer till spel här, då ska de ha bra chans att begränsa Skövdes möjligheter.

Tror inte det blir någon total målmässig överkörning, men 1/2/3-0 ligger nära till hands i min bok.

Speltips: Djurgården vinner och håller nollan.
This is the stats tab
This is the post tip