Allsvensk helg och allt vad det betyder här på RekatochKlart!
Djurgården tar emot Sundsvall under söndagen. Ett motstånd som jag tror kommer ganska olägligt för stockholmarna.

Tabell:
4. Djurgården 15 8 3 4 23/13 27P
7. Sundsvall 14 6 3 5 22/18 21p

Djurgården sitter inne på en mycket bra form – det har minst sagt hänt något sen den där eftermiddagen på Grimsta IP i början på maj. Djurgården förlorade sin fjärde match på de åtta inledande allsvenska omgångarna, mot Brommapojkarna.
Då var det dystra miner men idag ser det betydligt bättre ut. Senaste vinsten mot Häcken på hemmaplan blev lagets femte vinst på sex matcher. Hänger på i toppen. Strax efter den matchen, alltså tidigare denna veckan, kom FC Mariupol på besök – kvalmatch till Europa.
Djurgården var det bättre laget men FC Mariupol tog vara på sin första chans. Hörna, nick och mål.
1-1 slutade matchen och det är bara att ladda inför andra mötet.

Nä, supportrarna skriker efter en anfallare av rätt kaliber och då skickar sportchefen Bosse Andersson iväg klubbens (skadade) skyttekung...? Märkligt, men lita på att Bosse har en plan.
Djurgården har problem med anfallsspelet. Målen kommer direkt inte på beställning så det är ett under att laget har tagit så många segrar som de faktiskt gjort i de senaste matcherna.
Här mot Sundsvall blir även Nicklas Bärkroth spelklar – tror inte på en startplats för den gamle Norrköpingspelaren dock.

DIF:s senaste hemmamatcher:
1-1 FC Mariupol
2-1 Häcken
1-1 Norrköping
2-0 Örebro
1-0 Dalkurd
1-2 Hammarby

Sundsvall kommer till Stockholm med en seger mot Kalmar i bagaget. Stod för en bra insats där Kalmar, trots mycket bollinnehav och spel, aldrig fick hål på Norrlandslaget.
Fortsätter att imponera trots tappet av offensiva yttern Romain Gall – som bekant gick till Malmö.

Väldigt underhållande att se "Giffarna" spela fotboll faktiskt. Otroligt kompakta bakåt i ett 3-4-3 med Eric Björkander, Carlos Gracia och David Myrestam på försvarslinjen. När motståndaren har bollen droppar även yttrarna Jonathan Tamimi och Dennis Olsson ner samtidigt som David Batanero och Ciercoles gör ett hästjobb med presspelet.
Tror denna match kan komma ganska så lägligt för Giffarna. Laget är skickliga i omställningarna vilket de visade senast mot Kalmar, och kan nog skada Djurgården på den fronten.

Har även visat sig väldigt starka i matcher mot storlagen:
2-2 Malmö
2-1 Elfsborg
Hammarby 4-3
2-3 Östersund
Norrköping 1-0
0-1 AIK

Djurgården saknar Ulvestad. Har bra täckning på den positionen.
Sundsvall saknar Omeje

Troliga startelvor:
Djurgården: Isaksson - Une Larsson, Johansson, Olsson, Augustinsson - Radetinac, Walker, Karlström, Ring - Kozica, Mrabti.
Sundsvall: Eskelinen - Björkander, Gracia, Myresam - Tamimi, Ciercoles, Batanero, Olsson - Maic, Hallenius, Wilson.

Skulle inte förvåna mig om Djurgården skulle tappa poäng här. 1-1 mot Mariupol betyder fullt fokus på returen - Djurgården har inte spelat i Europa på tio år. Kan hända att fokuset från Allsvenskan tappas totalt. Returen mot Mariupol kommer iallafall finnas i huvudet på spelarna.
Om Sundsvall skulle stå upp så pass bra och få sina lägen för att kontra så kan målen rinna iväg här. Väljer därav bort underspelet.

SPEL: Sundsvall asian hcp +1 till 1,98x
Hos LeoVegas – 1.5/5 units

Twitter@ Holmberake


This is the stats tab
This is the post tip