DIF tar emot Varberg på söndagen.
Mitt speltips: Djurgården -1,5 hörnor i första halvlek. Spelet finns hos Bethard eller FastBet . Ett alternativt spel är Djurgården -2,5 hörnor i matchen, vilket finns hos Kambibolagen LeoVegas , Expekt eller Unibet .

Guldjagande Djurgården går in i omgången en poäng bakom Malmö FF. Bara seger som gäller här såklart. DIF spelar före Malmö FF, så det är full fart framåt som gäller här från start. Prestationen mot Norrköping senast var riktigt bra och laget förtjänade att vinna. Välbehövligt efter en tid av svaga prestationer.

DIF är ett av lagen med högst hörnsnitt i serien. Även om de sålt Witry så har de ytterbackar som gärna fyller på och yttrar som utmanar. Släpper även till minst defensiva hörnor i serien tillsammans med Kalmar. Ställs mot ett Varberg som har lägst hörnsnitt i hela serien.

Varberrgs hörnstatistik första 45 i bortamatcherna mot några av topplagen (Varbergs siffror först):
1-6 mot Elfsborg.
2-4 mot Kalmar.
0-3 mot AIK.
1-7 mot Häcken.
0-1 mot Bajen.

Ledde hörstatistiken mot Malmö FF konstigt nog, men i övrigt har de legat under klart. Stod för en blek insats mot AIK senast och Jocke Persson nämnde att de hade svårt att motivera sig efter att kontraktet säkrats. Här har de fortsatt inget tabellmässigt att spela för, de måste hitta motivationen i att förstöra för ett guldjagande motstånd. Persson är också lurig då han ibland kan rotera en del, skulle inte förvåna mig om han ger lite bänkspelare chansen i de sista matcherna. Keepern Lukic gick ju sönder bland annat. Lyckas de komma upp i en maxprestation här, vilket nog är det som krävs för att störa Djurgården spelmässigt?

För Djurgården såg bra ut mot Norrköping senast. Var lite av vårversionen av DIF där de kunde vara totalt dominata i många matcher. Här kommer de bäras fram av ett i stort sett fullsatt Tele2 och jag väntar mig en belägring av Varbergs planhalva. Bör kunna rendera i ett antal hörnor hemma på det snabba konstgräset. Ser framför mig 65% bollinnehav och ett klart övertag även på avslut. Om det blir utdelning målmässigt får vi se, men hörnor borde det kunna rendera i.

Speltips: Djurgården -1,5 hörnor i första halvlek mot Varberg.

This is the stats tab
This is the post tip