Djurgården tar emot AIK i ett hett derby på söndagen.
Mitt speltips: X2 dubbelchans eller asian +0,5. Spelet sitter om AIK undviker förlust. bet365 .

Djurgården fortsätter gäcka mig. Jag trodde de skulle slå Häcken (blev förlust) och förlora mot Gent (vinst). Tvärtom blev det, trots rejält oddsdropp på Gent. Djurgården gjorde mål på allt och vann rättvist med 4-2. Återigen måste frågan ställas om de orkar ladda om i Allsvenskan. För det blev en ny förmodligen fysiskt påfrestande urladdning mot belgarna. Finndell och Schuller var uppenbarligen inte i bra skick nog för att spela där efter skadorna de fick mot Häcken. Så frågan är om någon av dessa kan komma till spel bara ett par dagar senare. Hjalmar Ekdal utgick mot Gent efter känning i samma lår han var skadad i tidigare. Även om han hoppades på spel i derbyt (uttalande efter matchen) så känns det inte troligt att han är redo här. Derbyn är såklart superviktiga med allt vad de innebär, men väntar en ny viktig match redan på torsdag (MFF borta).

AIK har kunnat förbereda sig för den här matchen hela veckan och optimera sig för den. Linda in JG i bomull om det är vad som krävs för att mjölka ut 90 av honom. Också offetliggjorts att Lustig + Larsson slutar efter säsongen, den här uppgiften är såklart höjdpunkten av de matcherna som återstår. Räknar med ett fullt påkopplat Gnaget som gör en bra prestation. För mig är den här AIK-upplagan alltjämt ett lag som trivs bättre som underdog snarare än när de själva ska föra spelet och vara kreativa.

Upplever också att AIK har allt att vinna här jämfört med Djurgården. De har sparkat tränaren och alla har räknat bort laget från guld och europastrid. Men efter gynnsamma resultat har de chans att brotta sig in i topp tre-kampen igen vid seger här. Har ett bra facit mot Djurgården senaste säsongerna.

Även vid optimala förutsättningar hade jag tvekat på Djurgården som såhär stor favorit. Visst är de det bättre laget över tid och har underlagsfördel, men AIK är kapabla att störa. Med eventuella skadeproblem och garanterat slitna ben på sina håll har AIK bättre förutsättningar att förbereda sig här. När de dessutom har det sköna allt att vinna-utgångsläget väljer jag att backa upp Goitoms gubbar.

Speltips: AIK +0,5.

This is the stats tab
This is the post tip