Djurgården tar emot Elfsborg på måndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål + över 2,5 mål i matchen. Lucky Sports .

Djurgården är inne i en ruskigt bra sommartrend då de avancerat till Conference League-gruppspel samtidigt som de radat upp allsvenska segrar. Att de varit Sveriges bästa lag under sommaren säger nog få emot. Möter ett Elfsborg som sladdar i tabellen och vars säsong varit en besvikelse. Så jag kan definitivt förstå argumenten för de som hoppar på raka ettan här. Jag väljer dock att inte göra det här, pga:
- Tycker ettan har lite för lågt odds i nuläget.
- Visst spelade Djurgården i tisdags och har därmed fått vila en del dagar, men de har matchats tätt och rest en hel del. Den matchen var en otrolig urladdning, det har lottats gruppspel...alltid risk att det kan komma en prestationsmässig reaktion.
- Jag har, resultaten till trots, fortsatt stor respekt för vad Elfsborg kan göra när de har sin dag. Och för vad Elfsborg gjort borta mot Djurgården de senaste säsongerna.

Därför väljer jag det här specialspelet att båda lagen gör mål och vi får över 2,5 mål i matchen. Djurgården har gjort mål i samtliga hemmamatcher den här säsongen. Elfsborg har bara två hållna nollor på hela året. Att hemmalaget gör mål ska det bara vara bra chans för.

Difs defensiv då? I Allsvenskan har Djurgården släppt in mål i tre av de fyra senaste. Allt starkare indikationer om att Hien gjort sin sista match för DIF för den här gången. Danielson är såklart en fullgod ersättare på sikt, men just här och nu tycker jag han är ett steg neråt då han inte sett ut att vara i optimal form. Helt förståeligt med tanke på hur hans senaste år sett ut. Ommöbleringar i mittlåset brukar ta lite tid att sätta sig.

Elfsborg ligger fyra i ligan vad gäller gjorda mål. Samma plats vad gäller expected goals över säsongen enligt den datatjänst jag använder. Nyligen fått tillbaka Per Frick från skada. Även om de tappat motorn Simon Olsson finns en bra offensiv på plats. Gjort mål borta mot både Häcken och Malmö på bortaplan tidigare i år.

Så bra chans för bägge lagen att näta i min bok. Tycker 1-1 inte är ett resultat som någon borde vara nöjda med, så om vi har ett sånt läge i andra halvlek räknar jag med att bägge går för segermålet snarare än bevakar med sig poängen hemåt.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen + BLGM.

This is the stats tab
This is the post tip