Djurgården returspelar mot Gent på torsdagen.
Mitt speltips: Rak tvåa på belgarna. Den mer försiktige kan spela tvåan som ett DNB-spel. Lucky Sports .

DIF vann i Belgien med 1-0. Belgarna hade mest boll, radade upp hörnor och avslut. Men kom inte till de heta chanserna då Djurgården stod för en helgjuten försvarsinsats. Ingen hög Xg-summa för Gent, men 7-8 avslut på mål skvallrar om att det kunde gått annorlunda. Live stod oddset på raka ettan i stort sett stilla under första halvlek fram till Djurgårdens mål. Känslan är att matchbilden i andra halvlek passade DIF bra då de kunde fokusera på att försvara sig mot ett alltmer stressat hemmalag.

Bortsett de fasta situationerna skapade Djurgården inte så mycket alls själva. Här har DIF såklart hemmaplansfördel (alltid starka på Tele2). Kan betyda extra mycket i Europa mot lag som Gent, som aldrig spelar på konstgräs i stort sett. Men belgarna stod upp bra borta mot Molde (0-0) där de stundtals spelades ner som favoriter live, vilket säger lite om hur matchen såg ut. Så nog bör de kunna hantera underlaget hyggligt. Nyckelmatch för deras del vad gäller avancemang här.

Väntar mig att både Finndell och Schuller inte är med här. Bägge klev av mot Häcken i söndags (huvud och lår). Två tunga avbräck för Djurgården såklart, framför allt finnen har de ingen riktigt bra ersättare för. Tunnar såklart ut truppen och med tanke på ett glödhett AIK-derby väntar på söndag skulle det kunna bli så att Kim & Tolle roterar på någon position till. Jag trodde Djurgården skulle klara av att ladda om och göra en bra prestation mot Häcken i söndags, men Högmos gäng var snäppet bättre över 90 minuter. 1-0-segern inte mycket att säga om. Kryss hade varit hyggligt rättvist också, men Djurgården var aldrig nära segern. Börjar det täta matchandet till slut ta ut sin rätt? Frågan är hur de klarar av att hålla fokus här med tanke på att just AIK väntar.

Helt klart är att Djurgården behöver ligga nära sitt max för att få med sig något här. Gent ska vara en klass bättre med en större budget. Konstgräshemmaplansfördelen till trots. Och jag tycker förutsättningarna för Djurgården att nå sitt max med tanke på skadeläget och det väntande AIK-derbyt. Därför tycker jag Gent ska ses med hygglig chans att vinna sett till nuvarande odds.

Speltips: Rak seger för Gent.

This is the stats tab
This is the post tip