Viktigt toppmöte i Stockholm när Häcken gästar Djurgården.
Mitt speltips: Rak etta på Djurgården. Lucky Sports .

Lurig match med en hel del faktorer att ta hänsyn till. Men jag tycker ändå Djurgården känns som ett bra spel här på förhand.
Förutsättningarna:
Ettan mot tvåan, bägge har 48 poäng.
Djurgården Europa-vann mot Gent i torsdags och har bara två vilodagar sedan dess.
Häcken hade ett gäng spelare avstängda förra omgången, dessa återkommer nu fräscha och utvilade.

Högmos gäng har gjort en ruggigt fin säsong, anförda av Jeremejeff. Inget snack om att de förtjänar att ligga där de ligger. Men jag tycker de haft lite medstuds i en del av toppmatcherna:
- Mötte Malmö i helt rätt läge i våras.
- Tycker Hammarby var klart bättre i 2-2-matchen på Tele2. I motsvarande match på Hisingen fick Häcken mötte ett avstängningsförsvagat Bajen och 1-1 var väl rättvist.
- När Häcken och Djurgården möttes på Bravida vann DIF. Då som nu Europadubblerade Djurgården och roterade faktiskt i startelvan. Ändå tycker jag Djurgården var det bättre laget, vilket visade sig oddsmässigt live då DIF faktiskt blev favoriter.

Dessutom:
- Häckens återstående schema är tufft. Fem av sex matcher får ses som svåra, så vi får se om de kan hålla sig kvar i guldstriden. Jag säger inte att deras tabellposition är falsk 24 omgångar in i serien, men att de i alla tider varit bra på att avfärda mitten/bottenlag är otvetydigt. Upp till bevis nu.
- Tycker Häckens trend prestationsmässigt varit sämre senaste två månaderna.
- Saknar viktige dansken Rygaard pga skada. Även Sana är borta sedan tidigare.

Den stora frågan gällande Djurgården är hur pass väl de kan ladda om efter urladdningen i Belgien i torsdags. Blev en tung seger men också mycket löpande utan boll. Att det ändå blev seger ger säkert en energiboost till den här viktiga matchen inför storpublik på hemmaplan. Wikheim, Sabovic och Banda är spelare de kan rotera in i elvan utan att det blir alltför stor försvagning. Får se om det (behöver) bli ytterligare rotation, det är oklart i skrivande stund. Om någon nyckelspelare som Ekdal, Mange Eriksson eller Edvardsen behöver vilas kommer DIF-oddset såklart gå upp. Men jag skulle tro att det blir i stort sett starkaste elva nu när det är så lite kvar av säsongen och guldet hägrar. Att Djurgården är ruggiga hemma vet vi (10-1-0 i år). Jag tror det är bra chans för en bra DIF-prestation här. Bortsett Degerforsmatchen senast i Alslvenskan har de varit starka både prestations och resultatmässigt en längre tid.

Häckens offensiv är kanske bäst i serien när allt klaffar. Men backlinjen är inte guldklass. Mittfältet är briljant framåt, men kanske väl offensivt viktat i en sån här toppmatch? Där tycker jag Djurgården kanske är lite mer kompletta. Det tillsammans med Djurgårdens hemmastyrka tror jag blir avgörande här.

Speltips: Djurgården vinner.

This is the stats tab
This is the post tip