Tar ö2,5 mål i Djurgården-Bajen.

Hett derby på Tele2.

Bajen har inlett säsongen strålande och ledde serien inför den här omgången. Enda poängtappet kom mot Häcken senast (2-2). Framför allt offensiven har varit klockren, med Hamad som stor regissör. Minst två mål framåt har det blivit i varje match. Alternativen i truppen är många på de offensiva positionerna. Förutom Hamad finns Djurdjic, Dibba, Svendsen, Khalili, Tankovic och för all del Zengin. Lär återigen bli en offensiv balans på laget med fyra anfallsinriktade spelare + Junior och Andersen på mitten. På vänsterbacken lär Borges fortsätta forsa fram - brassen är som bekant bättre offensivt än defensivt.

Bajens enda nolla hittills kom mot BP (4-0-seger) även då släppte de till en hel del målchanser. Så den fina starten till trots - jag är lite osäker på hur bra offensiven faktiskt är - även om det ser bättre ut nu än under försäsongen.

DIF saknar en vass forward som kan leverera på en jämn och hög nivå spelmässigt. Kadewere i all ära - ibland blixtrar han till, men ofta är det mest frågetecken runt honom. Saknar Mrabti väldigt mycket offensivt - men borde kunna hota Bajen med offensiva mittfältare som Ring, Kozica och Radetinac. Nu är även nyförvärvet Yura Movsisyan med i truppen efter avstängningen han fick pga rött kort mot AIK. Även om han inte är i storform är det en intressant joker som borde kunna göra ett inhopp - i så fall med enormt mycket att bevisa.

Känslan är lite att det är DIF:s defensiv mot Bajens offensiv här. Tror dock inte att DIF kommer uppträda defensivt eller gå mållösa från den här matchen. Sedan har DIF:s defensiv inte sett lika bra ut som under cupen och i matchen mot Östersund - då laget hyllades enormt för sitt försvarsspel.

Så jag kan se bägge lagen näta här. Och jag tror inte det stannar på 1-1 heller. Därför blir det ett överspel här.

@nokkan21


This is the stats tab
This is the post tip