Vilken match vi har att se fram emot på Signal Iduna Park när Dortmund tar emot Atletico Madrid!

Båda lagen har vunnit sina två inledande matcher i Champions League så detta blir lite av en final i grupp A. Marknaden har Dortmund som en pytte liten oddsfavorit till seger. Inga konstigheter där med tanke på att Dortmund har verkligen hittat rätt under den nye tränaren Lucien Favre. Hittills har Dortmund spelat en fantastisk fotboll. Atletico Madrid, i sin tur, går också starkt i ligan och Champions League så detta blir ett möte där båda lagen kommer att vara giftiga framåt.

Snacka om att Dortmund har kommit igång med målskyttet. Match efter match spottar de in mål mot allt och alla. Målsnittet på de senaste sex matcher (varav endast en match är en vänskapsmatch, men ändå) ligger på 4,33 mål framåt per match. Se här de senaste resultaten:

Bundesliga: 20/10, 2018
Stuttgart 0 - 4 Dortmund

Vänskapsmatch: 15/10, 2018
Aachen 0 - 4 Dortmund

Bundesliga: 6/10, 2018
Dortmund 4 - 3 Augsburg

Champions League 3/10, 2018
Dortmund 3 - 0 Monaco

Bundesliga: 29/9, 2018
Leverkusen 2 - 4 Dortmund

Bundesliga: 26/9, 2018
Dortmund 7 - 0 Nürnberg

I nuläget är Dortmund ostoppbara, i synnerhet på hemmaplan, där de bara ska göra mål, även på defensivt skickliga lag som Atletico Madrid. En ytterligare anledning till att Dortmund ska näta är för att Atletico Madrid kan komma att få klara sig utan mittbacken Jose Gimenez, som har varit lysande i den spanska La Liga. Mittbacken kunde inte träna i måndags på grund av problem med en nerv i låret. Det är en skada han ådrog sig i den senaste ligamatchen, 1-1 mötet med Villarreal i lördags.

Vad är Atletico Madrids chanser att göra mål då? Stora. Ett lag, som tokanfaller som Dortmund gör, passar Atletico Madrid som handen i handsken. Det har vi sett gång på gång, då Atletico Madrid är en av världens bästa lag på omställningar och kontringar. I övrigt har Atletico Madrid gjort mål på samtliga motståndare sedan Madrid-derby, som slutade mållöst. Speciellt i Champions League har Atletico Madrid gått som tåget. Där har de två segrar med följande resultat:

Champions League: 3/10, 2018
Atletico Madrid 3 - 1 Club Brugge

Champions League: 18/9, 2018
Monaco 1 - 2 Atletico Madrid

Anmärkningsvärt är att Atletico Madrid har både gjort mål och släppt in mål mot Monaco och Club Brugge. Det skulle förvåna mig något oerhört om denna trend inte fortsätter mot Dortmund. Att båda lag ska göra minst ett varsitt mål erbjuds 1.80 i odds - vilket är av stort värde, i mitt tycke. Därmed lägger jag ett spel på att båda lag gör mål i matchen. Oddset hittas hos LeoVegas , 888sport eller MrGreen .

---
Preliminär startelva Dortmund: Roman Buerki, Dan-Axel Zagadou, Abdou Diallo, Achraf Hakimi, Lukasz Piszczek, Thomas Delaney, Jadon Sancho, Marco Reus, Christian Pulisic, Axel Witsel & Maximilian Philipp.

Preliminär startelva Atletico Madrid: Jan Oblak, Juanfran, Diego Godin, Lucas Hernandez, Filipe Luis, Koke, Saul Niguez, Thomas Lemar, Rodri, Angel Correa & Antoine Griezmann.
---

This is the stats tab
This is the post tip