Der Klassiker-dags i Bundesliga där Borussia Dortmund tar emot Bayern München på Westfalenstadion.

Borussia Dortmund:

Tog i veckan sig vidare till nästa runda av DFB-Pokal genom att hemmabesegra Hoffenheim med 1-0 efter att veteranen Marco Reus gjort matchens enda mål. Edin Terzic roterade sitt lag en aning, där Reus, Youssoufa Moukoko, Gio Reyna och Jamie Bynoe-Gittens fick chansen från start. Gregor Kobel, som byttes ut i förra helgens 3-3-match mot Eintracht Frankfurt, kom också glädjande nog till spel.

Dortmund är alltjämt obesegrat i Bundesliga, men återfinns på fjärde plats i tabellen – fyra pinnar bakom ledande Bayer Leverkusen – med sex segrar och tre kryss så här långt. Emre Can har dragits med skadebekymmer och är ett osäkert kort inför lördagens rivalmöte. Julien Duranville missar, men i övrigt ska Terzic ha alla spelare till förfogande.

Bayern München:

Bayern åkte på en riktig smällkaramell i veckan när Tuchels roterade lag åkte ur tyska cupen borta mot tredjedivisionslaget FC Saarbrücken. Bayern lär vara revanschsuget här i Der Klassiker, som man inte förlorat sedan 2018 och en 2-2-match förra säsongen är enda matchen Bayern inte vunnit på de tio senaste mötena lagen emellan.

Thomas Tuchel har dock lite att fundera på inför rivalmötet, där han har ett stort frågetecken på mittfältet. Viktige Joshua Kimmich blev utvisad efter bara fyra minuter mot Darmstadt förra helgen – en match Bayern vann med 8-0, trots att det var mållöst i halvtid, och Harry Kane gjorde ett nytt hattrick i sin nya klubb – och landslagsmittfältaren är därmed avstängd här. Dessutom är Leon Goretzka ett osäkert kort här. Konrad Laimer lär vara given i startelvan, men i övrigt saknas det en del bredd på mittfältet i Bayern och om inte Goretzka är spelredo får Tuchel fundera både en och två gånger över hur han ska formera sitt lag.

Även på mittbackspositionen dras Bayern med skadebekymmer. Dayot Upamecano missade cupmatchen med muskelskada, och Matthijs de Ligt tvingades kliva av halvvägs in i den första halvleken och blir borta en dryg månad. Dessutom finns frågetecken för ytterbackarna Noussair Mazraoui och Raphaël Guerreiro – så Tuchel har bara Kim Min-jae och Alphonso Davies tillgängliga av de ordinarie i försvarslinjen. Manuel Neuer har dock gjort efterlängtad comeback efter sin långvariga skadefrånvaro till följd av skidolyckan förra vintern.

Kan Dortmund utnyttja Bayerns defensiva skadekris?

Är det någon gång Dortmund ska bryta den dystra sviten mot Bayern München är det kanske nu, när Tuchels lag – som förvisso gjort mycket mål, men också blandat och gett under hösten – genomgår en defensiv skadekris. Dortmund är obesegrat och även om jag ännu inte är fullt övertygad om att Terzic hittat rätt fullt ut riktigt än, så kanske det här är ett alldeles utmärkt tillfälle att möta Bayern München hemma på Westafalenstadion. Dortmund +0.75 kan vara värt att testa till 1,88 hos Pinnacle – trots Die Schwarzgelbens problem i det här mötet på senare år – särskilt ifall Goretzka och Upamecano inte kommer till spel.
This is the stats tab
This is the post tip