På Signal Iduna Park tar Borussia Dortmund emot Lazio i Champions League. Dortmund och Lazio är topplagen i sin Champions League grupp, där Dortmund leder med en poäng och behöver därför bara en poäng för vidare avancemang. Lazio vill å andra sidan också vinna gruppen och kommer att gå för en seger - också av den anledningen att de behöver tre poäng för att vara säkra. Båda lagen harhemmaförluster i ryggen, men Dortmund är ett nummer större och ska bara vinna detta möte.

Dortmund har varit enormt imponerande i Champions League, där de utöver förlusten mot Lazio i Rom har vunnit över Zenit hemma med 2 - 0 och sedan Club Brügge med segersiffrorna 3 - 0, både hemma och borta. Erling Braut Halland öser in mål för Dortmund och är en av världens hetaste anfallare för stunden. Han missar denna match men det finns en otrolig bredd i Dortmund ändå så de ska ändå vara givna favoriter till att vinna. Dock blev det en 1 - 2 förlust senast hemma mot Köln i ligan där Dortmund ägde matchen men fick inte till det. Detta kommer att vända och jag är övertygad om att vändningen kommer direkt.

Lazio har också skött sig utmärkt i turneringen, med två segrar och två kryssmatcher. Segrarna har kommit på hemmaplan. På resande fot har Lazio haft bekymmer med att vinna, där de har spelat 1 - 1 två gånger om mot Club Brügge och Lazio. I Serie A ligger Lazio i mitten av tabellen efter en blandad säsong. Problemet har i mitt tycke varit försvaret som har släppt in 16 mål på 9 ligamatcher. I Champions League snittar Lazio ett insläppt mål per match - men det bör bli fler än så mot anfallsglada Dortmund.

I Dortmund sitter brassen Reinier Jesus i karantän medan Marcel Schmelzer och Erling Braut Haaland är skadade. Hos Lazio är det också bara två avbräck i form av Luiz Felipe och Vedat Muriqi. Båda lagen är starka i sina offensiver men i mitt tycke är det ändå Dortmund som har klart de farligaste och formstarkaste anfallarna samt ett mer tillförlitligt försvar. Därmed litar jag på att Dortmund grejar avancemang och en första plats i gruppen genom att ta samtliga tre poäng mot Lazio.

Speltips Dortmund - Lazio:
1 - odds 1.85 hos Unibet , LeoVegas & Casumo .

---
Bekräftad startelva - Dortmund:
Roman Bürki, Łukasz Piszczek, Manuel Akanji, Mats Hummels, Raphaël Guerreiro, Jude Bellingham, Thomas Delaney, Mateu Morey, Marco Reus, Thorgan Hazard & Giovanni Reyna.

Bekräftad startelva - Lazio:
José Reina, Patric, Wesley Hoedt, Francesco Acerbi, Sergej Milinković-Savić, Mohamed Salim Fares, Lucas Leiva, Luis Alberto, Adam Marusic, Joaquin Correa & Ciro Immobile.
---

This is the stats tab
This is the post tip