Borussia Dortmund:

Viktig match i Bundesligatoppen där både Dortmund och Leipzig halkat efter titelkombattanterna Bayer Leverkusen och Bayern München. Dortmund, som imponerande säkrat avancemang från ”dödens grupp” i Champions League och således kan lägga fullt fokus på lördagens toppmöte, är femma i Bundesliga, bakom både Stuttgart och Leipzig och man åkte dessutom ur DFB-Pokal i veckan, när man föll med 2-0 borta mot Stuttgart där Dortmund stod för en svag prestation.
Skademässigt saknar Edin Terzic ett par spelare. Lotka är avstängd och Haller, Moukoko, Nmecha, Ryerson, Duranville är skadade. Det finns även frågetecken för Sabitzer och Wolf.

Dortmund är i vanlig ordning starka hemma på Westfalenstadion, där man bara förlorat en match i år – 0-4-överkörningen mot Bayern München. Formen överlag har dock varit väldigt upp och ned, och i ligaspelet har man bara en seger på de fem senaste.

RB Leipzig:

Har haft spelledigt sedan förra lördagens 2-1-seger hemma mot Heidenheim, efter att man åkt ur tyska cupen mot Wolfsburg i den andra rundan. Har, precis som Dortmund, blandat och gett under hösten – där man i sina bästa stunder imponerat stort, med Xavi Simons som ny stjärna i offensiven med vindsnabbe Loïs Openda framför – och resultatraden efter 13 matcher lyder 8-2-3.

RB Leipzig är, precis som Dortmund, klara för avancemang i Champions League och det finns således ingen match i början av nästa dagar som stjäl onödigt fokus för Marco Rose och hans gäng. På skadelistan finns Dani Olmo, Orban, Bitshiabu och Timo Werner.

Öppet toppmöte

Det här känns som ett väldigt öppet toppmöte, och jag är inte överraskad över att oddsen är nästintill precis jämna. Det är dock två målglada lag som möts. Dortmund har nätat i samtliga ligamatcher bortsett från Bayern-debaclet, men defensiven imponerar inte och man har inte hållit nollan på de fem senaste i ligan – och har släppt in 20 mål på 13 matcher. RB Leizpig har bara misslyckats att göra mål i en match den här säsongen och deras fem senaste har gått över 2.5-målslinan. BLGM & Över 2.5 mål finns till 1,67 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip