Borussia Dortmund gästas av Bayer Leverkusen på Signal Iduna Park under söndagseftermiddagen och undertecknad tror att denna Bundesliga-match ska bjuda på mål, mål, mål och åter mål.

Hemmalaget är i detta nu tabelltvåa i Bundesliga. På poängkontot finns 43 poäng efter 20 matcher och så som tabelläget ser ut i detta nu så har de sex poäng att äta ikapp på serieledande Bayern München som toppar på 49 poäng. Vad gäller målskillnaden för Dortmund så är den 52-31 på 20 matcher och hittills har de spelat över 2,5 mål i 17 av sina 20 ligamatcher. På hemmagräs är det nio av tio som passerats med minst tre mål gjorda och nu ställs de mot ett bortalag som även dem är målfarliga.

Bayer Leverkusen är tabelltrea i Bundesliga och noteras för 35 poäng på 20 matcher. Gästerna håller alltså inte riktigt samma klass och tempo som toppduon, men de är i allra högsta grad med i racet om en Champions League-plats till nästa säsong och den tror jag de kommer gå stenhårt för. Vad gäller gästerna har de en målskillnad på 49-32 inför mötet med Dortmund och för deras del så är det 15 av 20 ligamatcher som passerats med över 2,5 mål och på bortagräs är det åtta av tio.

En annan viktig detalj att lyfta fram är att åtta raka matcher lagen emellan har passerat med minst tre mål och sju av dessa har slutat med över tre mål gjorda. Senast lagen möttes agerade Leverkusen hemmalag, då vann Dortmund med 4-3.

Min idé är att det blir målrikt även denna gång.

SPELTIPS
Över 3 mål (asian) till 1.59 hos Bethard .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip