Borussia Dortmund:

Kommer från en stärkande 5-0-seger mot Stuttgart under vad som annars varit en upp-och-ned-höst för Borussia Dortmunds del, där Die Schwarzgelben återfinns på fjärde plats i Bundesliga med resultatraden 6-1-4 och möjligheterna till Champions League-avancemang ser också goda ut, med Dortmund som tvåa bakom Manchester City i gruppen.

Dortmund gjorde en bra insats borta på Etihad Stadium och ledde matchen, innan City kunde vända och Erling Haaland avgöra mot sin forna klubb. Edin Terzic har fortsatt lite skadebekymmer som gäckar. Nico Schlotterbeck klev av i den andra halvleken mot Stuttgart och är osäker till spel inför tisdagen, precis som lagkapten Marco Reus och Donyell Malen som båda missade Stuttgartsmatchen. Sedan tidigare återfinns namn som Thomas Meunier, Jamie Bynoe-Gittens, Mahmoud Dahoud, Sebastién Haller och Mateu Morey på frånvarolistan. Salih Özcan är dessutom avstängd efter att ha samlat ihop tre gula kort.

Jude Bellingham gjorde två mål mot Stuttgart och har varit i strålande form under hösten – han kommer behöva vara på topp om Dortmund ska få med sig något från den här matchen. Även om Dortmunds lag otvivelaktigt har gott om både kvalitet och talang så har Terzic inte riktigt hittat rätt ännu. Prestationen mot Stuttgart – som återfinns på negativ kvalplats – var bra, men innan dess stod Dortmund för en riktigt svag insats när man föll mot ett välorganiserat Union Berlin. Jag tycker Dortmund är svåra att få grepp om så här långt under säsongen. Å ena sidan har vi insatser som den mot City borta, och comebacken till att sno en poäng från Bayern München i Der Klassiker, trots att man Bayern var det bättre laget, och 4-1 mot Sevilla. Å andra sidan har vi bottennapp som 2-3 hemma mot Werder Bremen, 0-3 mot RB Leipzig, och 2-3 mot Köln.

Preliminär startelva: Kobel; Guerreiro, Schlotterbeck, Hummels, Süle; Can, Bellingham; Reyna, Brandt, Adeyemi, Moukoko

Manchester City:

Inkasserade en ny seger i helgen när Brighton besegrades med 3-1 – efter två nya mål från Haaland – och City knaprar in på Arsenal i Premier League-toppen. City behöver en poäng borta på Westfalenstadion för att säkra förstaplatsen i Champions League-gruppen, vilket förstås är vad Pep Guardiola strävar efter för att få en enklare lottning i åttondelsfinalen – såväl som att kunna vila spelare i den avslutande gruppspelsmatchen när spelschemat är så intensivt.

Sergio Gómez visades ut tidigt i förra CL-matchen, 0-0, borta mot FC Köpenhamn och är således avstängd här. I övrigt saknas sedan tidigare Kyle Walker och John Stones.

Preliminär startelva: Ederson; Cancelo, Laporte, Días, Akanji; Silva, Rodri, De Bruyne; Grealish, Haaland, Foden

Speltips:

City fick slita för segern i förra mötet på Etihad Stadium, men Guardiolas lag går in som solklar favorit även i bortamötet. Guardiola lär vara angelägen om att säkra förstaplatsen i gruppen så tidigt som möjligt för att kunna vila spelare i avslutningsomgången. Dortmund har presterat ytterst blandat under säsongen, och insatsen på Etihad Stadium var en av tyskarnas bättre under hösten, och Terzic har en hel del att jobba på. Om City bara kommer upp i nivå tror jag Dortmund får ytterst svårt att bräcka Guardiolas gäng och sätta stopp för Haaland. Båda lagen har mål i sig – City är långt ifrån osårbart defensivt – samtidigt som Dortmund redan bjudit på ett helt gäng målkalas under hösten. En målrik bortaseger känns inte otänkbar. City & Över 2.5 mål finns till 2,15 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip