På Signal Iduna Park tar Dortmund emot Mönchengladbach i den första omgången av den tyska Bundesliga. För att Dortmund ska kunna konkurrera med Bayern München om den första platsen krävs det en seger i premiären. Förra säsongen avslutade Dortmund på en andra plats, fyra poäng före tabellfyran Mönchengladbach. Dortmund vann samtliga tre inbördes möten mot Mönchengladbach - två gånger i ligan och en gång i den tyska cupen. Detta möte lutar också mot att bli en rak Dortmund seger.

Dortmund har förstärkt truppen till denna säsong genom att köpa in Thomas Meunier från PSG, genom att köpa loss Emre Can och genom att köpa in den engelska supertalangen Jude Bellingham. Mönchengladbach har inte satsat lika hårt, utan jobbat mest med att behålla sina spelare, men har ändå tagit in Valentino Lazaro på lån från Inter och Hannes Wolf på lån från Leipzig.

Just Jude Bellingham och Giovanni Reyna har snabbt blivit fansens nya favoriter, eftersom 17-åringarna gjorde mål direkt i 5 - 0 segern över Duisberg i den första omgången av tyska DFB cupen. Även Marco Reus var tillbaka efter en längre skadeperiod och nätade direkt efter tre sekunder, efter att ha hoppat in i matchen. Dortmund har återigen ett riktigt bra lag till denna säsong.

Mönchengladbach har haft en bra försäsong, med endast en 0 - 2 förlust mot Greuther Fürth. I övrigt har de vinster över Veri, Duisburg, Paderborn och VVV - utan något insläppt mål. Mönchengladbach klarade, inte helt oväntat, av att hålla nollan även i 8 - 0 segern i den tyska cupen mot Oberneuland. Mönchengladbach är starka bakåt och släppte in minst mål efter Bayern München och Leipzig förra säsongen. Men det är bara ett mål färra än Dortmund, som å andra sidan gjort 84 mål på 34 matcher.

Till premiären saknar Dortmund två försvarare i Schmelzer och Zagadou, som dras med knäskador. Därutöver är Guerreiro, Morey och Schülz tveksamma till start, på grund av tidigare skadebesvär. Mönchengladbach har en längre lista med Embolo, Lazaro, Poulsen, Zakaria och Benes som är samtliga skadade och missar denna match. Även om Mönchengladbach har gjort det bra under försäsongen väntar en alldeles för tuff uppgift, där jag är säker på att Dortmund gör fler mål än vad de släpper in.

Därmed blir det ett spel på en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Dortmund - Mönchengladbach:
1 - odds 1.67 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

---
Bekräftad startelva - Dortmund:
Roman Bürki, Emre Can, Mats Hummels, Manuel Akanji, Thomas Meunier, Jude Bellingham, Axel Witsel, Thorgan Hazard, Jadon Sancho, Giovanni Reyna & Erling Braut Håland.

Bekräftad startelva - Mönchengladbach:
Yann Sommer, Stefan Lainer, Nico Elvedi, Matthias Ginter, Ramy Bensebaini, Christoph Kramer, Florian Neuhaus, Hannes Wolf, Lars Stindl, Oscar Wendt & Jonas Hofmann.
---

This is the stats tab
This is the post tip