CL-slutspelet drar äntligen igång på tisdagen och vi bjuds på en riktig höjdpunkt direkt när PSG gästar Dortmund.
Mitt speltips: PSG gör över 1,5 mål.
1.71 hos 10bet eller Bethard .

Oddsmarknaden väntar sig mål här och det är lätt att förstå varför. PSG har en riktigt fin offensiv med Icardi, Mbappe (vilades i helgen), Neymar (ett frågetecken då han varit skadad, men lär medverka), di Maria m.fl. Dortmund har också en riktigt vass offensiv med Haland, Hazard m.fl. Kan lätt se 3-4 mål i den här matchen och blir inte förvånad om bägge lagen gör minst två.

Dortmund har högst målsnitt i Bundesliga med 4,3 mål/match i snitt. Släppte in minst två mål i tre gruppmatcher i CL och sju lag i Bundesliga har släppt in färre mål än Dortmund. Tydligt att de är betydligt starkare framåt än bakåt.

PSG har högst målsnitt i Ligue 1 med 3,5 mål/match i snitt. Gjorde två eller fler mål i fyra/sex gruppspelsmatcher i Champions League.

Tuchels PSG är inte laget som backar hem och packar ihop. De har sina offensiva stjärnor som de gärna vill släppa lös. Att det råkar vara första slutspelsmatchen i Champions League tror jag inte påverkar lagets inställning nämnvärt. Borde få sina chanser mot ett Dortmund vars defensiv inte är något extra. Tyskarna släppte som sagt in en hel del mål i CL och i ligan har de släppt fyra mot Bayern Munchen + Leverkusen och tre mot Leipzig. Släppt in minst två mål i tio Bundesligamatcher - håller sällan nollan när motståndet är riktigt bra.

Dortmund är underdogs i det här dubbelmötet och behöver såklart få med sig ett bra resultat här. Tror därför vi kommer få se en rätt öppen matchbild, vilket jag tror passar PSG utmärkt.

Ligan är redan avgjort för PSG:s del och de har gått och laddat för Champions League ett bra tag nu (vilade spelare i helgen bland annar). Tror de kommer stå för en bra prestation här och då ska de ha toppchans att göra minst två mål på Dortmund.

3-2 åt något håll?

Tänkbara elvor:
Bürki; Zagadou, Hummels, Piszczek; Hakimi, Guerreiro; Sancho, Can, Witsel, Hazard; Haaland

Navas; Meunier, Marquinhos, Thiago Silva, Bernat; Di María, Gueye, Verratti, Neymar; Icardi, Mbappé

Speltips Dortmund v PSG:
PSG gör över 1,5 mål - odds 1.71 hos 10bet eller Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip