Det är en klasskillnad i irländska Premier Division när Drogheda United gästas av Dundalk på United Park. Drogheda ligger långt ner i tabellen, men har ändå 10 poängs marginal till bottenstriden. Dock är formen usel med en storförlust i ryggen. Dundalk krigar om en serieledning. Det är 10 poäng upp till tabellettan Shamrock Rovers, som dock har spelat två matcher mer. För att Dundalk ska vara med och slåss om ligatiteln och därmed en biljett till Champions League kvalet är det bara en seger som gäller här.

Det blev en tuff start på säsongen för Drogheda United - som bara skrapade ihop 13 poäng från de första 15 omgångar. Därefter har de ryckt upp sig och lyckats besegra lag som Shamrock Rovers på hemmagräs. Samt kryssat till sig ett par poäng. Dock föll de tillbaka och gjorde en usel prestation när det blev en 0 - 3 förlust senast mot St. Patricks. Då stämde inte spelet något alls.

Lättare blir det inte heller när Dundalk kommer på besök. Dundalk har lyckats vinna 8 av sina senaste 10 ligamatcher och kryssat i de övriga två omgångar. Försvaret har skött sig utmärkt och inte släppt in något mål alls i de fem senaste ligamatcher. Formen är fin även i den sista tredjedelen. Tabelljumbon University College Dublin besegrades senast med 3-0, tack vare mål från David McMillan, Greg Sloggett och Keith Ward. För att minska det gapet till toppen måste Dundalk fortsätta gå för en seger.

Drogheda väger för lätt. Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på att gästerna åker hem med samtliga tre poäng i behåll.

Speltips Drogheda United - Dundalk:
2. Odds 1.71 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Drogheda United:
Colin McCabe, Dane Massey, Evan Weir, Andrew Quinn, Luke Heeney, Darragh Markey, Ryan Brennan, Darragh Nugent, Adam Foley, Gary Deegan & Dean Williams.

Preliminär startelva - Dundalk:
Nathan Sheppard, Lewis Macari, Mark Connolly, Andrew Boyle, Darragh Leahy, Gregory Sloggett, Robbie Benson, Joe Adams, Keith Ward, Daniel Kelly & David McMillan.
---

This is the stats tab
This is the post tip