Arsenal rundar av EL-gruppspelet mot Dundalk på bortaplan.
Mitt speltips: Pepe målskytt i matchen.
2.50 hos SpeedyBet , Bethard & FastBet .

Hade samma spel i förra veckans EL-match mot Rapid Wien. Som väntat vann Arsenal lätt (4-1) och som väntat fick Pepe spela 90 minuter. Yttern avtjänar som bekant en avstängning i ligaspelet och kommer stå på sidan även i helgens ligamatch mot Burnley. Vad som inte gick som väntat var att Pepe inte gjorde mål. Men nog hade han chanser alltid. Skapade ett par vassa lägen för sig själv (missade bland annat öppet mål i stort sett) och spelade fram sina lagkamrater till flera fina chanser också. Såg het ut. Inför Rapid Wien-matchen skrev jag:

"I matchen mot Molde (för två veckor sedan nu) blev Pepe målskytt och hade även ett bra skott i ribbkrysset. Prestationen överlag var bra. Molde på bortaplan och Rapid Wien på hemmaplan borde vara på ungefär samma nivå i svårighetsgrad. Att Pepe inte var värd prislappen Arsenal betalade kan nog de flesta vara överens om. Men hans prestationer i just Europa League har varit rätt bra. 2+2 i fjol på knappt 300 minuters speltid. I år har han gjort 3+2 på 332 minuters speltid. Ett poäng var 70:e minut i Europaspelet. Jämför det med PL, där han gör poäng var 191:a minut. Kommer även till betydligt fler avslut (3.5/EL-match jämfört med 1.94 per PL-match). I det här skedet är motståndet ofta något helt annat jämfört med i PL och på den här nivån kan Pepe glänsa som en bra spelare. Får även ta lite mer plats än i PL är känslan. "

Går att säga samma sak inför den här matchen. Irländska Dundalk är det sämsta laget i en svag grupp. Fem raka förluster och 15 insläppta, tre i snitt per match med andra ord. Lider säkert lite av att deras ligaspel är på paus, de har bara haft EL att fokusera på senaste månaden.

Arsenal har förvisso säkrat gruppsegern och har inget att spela gör. Men det förändrar inte så mycket egentligen. Arteta lär spela med ungefär samma lag som i tidigare EL-matcher. Och om Arsenal är tröga, tråkiga och trötta i PL är det helt andra bullar i Europa League. Där finns kreativitet, målskytte och målchanser. Mycket hänger såklart ihop med att motståndet är något helt annat i EL, men ändå. Spelarna som får chansen i EL har allt att bevisa för att ta sig in i PL-elvan, så lär vara hyggligt motiverade.

Tror Arsenal gör minst tre mål här. Pepe startar med stor sannolikhet och lär få 90 minuter med tanke på avstängningen. Tar en del fasta situationer och har en hög utgångsposition. Jag tycker det är bra chans för honom att göra mål här, i EL-sammanhang på den här nivån är han en klasspelare. Floppvärvning om vi ser till helheten, men just i EL har han varit bra.

1-4 och Pepa gör minst ett?