Toppmöte i irländska Premier Division väntar oss under fredagskvällen och detta då tabellettan gästar tvåan på Oriel Park i Dundalk. Gästerna är favoriter till tre poäng här, men min idé inför avspark är att detta toppmöte inte kommer bjuda på något större målkalas.

Förutsättningarna i tabellen är att gästande Shamrock Rovers återfinns i tabelltoppen och detta med 42 poäng inspelade på 19 ligamatcher. Tvåa är just Dundalk och för dem är det 34 poäng inspelade, men då med en match mindre spelad. Glappet just nu är alltså åtta poäng, så beroende på hur poängen fördelas här kan det vid lite tur för Dundalks del bara vara fem poäng som skiljer dem åt efter denna fredagsmatch.

Ser vi tillbaka på hur det sett ut mellan lagen i närtid så är det dock resultatrader som inte direkt skriker målkalas. Tre raka har nämligen passerats med under 2,5 mål framåt och allra senast lagen möttes bjöds vi på en 1-0-match och då var det Shamrock Rovers som agerade hemmalag och också vann med 1-0.

När Dundalk senast tog emot Shamrock Rovers på sin hemmaplan slutade det 0-0 och matchen innan det vann Dundalk, även då på sin hemmaplan, med 1-0. Nu är det dags för returmöte och här är det viktigare för Shamrock Rovers att inte förlora än vad det är att vinna.

Med det sagt tror jag på 1-0, 0-1 eller varför inte 1-1 som slutresultat? Bästa idén är dock att det inte görs mer än två mål totalt så med det sagt har jag mitt speltips klart för mig!

SPELTIPS
Under 2,5 mål i matchen till 1.75 hos Nordicbet / Betsson .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip