Dynamo Kiev:

Dynamo Kiev står förstås inför en omöjlig situation att försöka spela fotboll med allt som inträffar i hemlandet i och med Rysslands krig i Ukraina. Mircea Lucescus mannar har flyttat sina Europamatcher till Lodz i Polen, där även onsdagens kvalbatalj mot Benfica kommer gå av stapeln.

Trots att Dynamo Kiev inte är deltar i något seriespel har ukrainarna lyckats ta sig vidare till sista kvalomgången i Champions League efter att ha tagit sig förbi Sturm Graz och Fenerbahce. Nu väntar en ännu tuffare uppgift i form av Benfica, som inlett säsongen på ett imponerande vis. Till det första mötet saknar Lucescu avstängda duon Denys Garmash och Sergiy Sydorchuk, sedan tidigare återfinns Volodomy Kostevych och Vladyslav Supryaga på skadelistan. Till följd av kriget har också flera utländska spelare, däribland uruguayanen Carlos de Pena och Vitinho, lämnat.

Preliminär startelva: Bushchan; Kedziora, Zabarnyi, Syrota, Dubinchak; Shaparenko, Andriyevskiy, Shepeliev; Buyalskyi, Tsygankov, Besedin

Benfica:

Efter några tunga år ser Benfica plötsligt mycket intressanta ut, när förändringens vindar börjat blåsa i Portugal. Den nya säsongen signalerar en nystart för As Águias som för första gången på två decennier har en ny president – klubblegendaren och forne storspelaren Rui Costa har ersatt Felipe Vieira – och för första gången sedan 2008 inleder Benfica säsongen med en utländsk tränare på tränarbänken i form av tyske Roger Schmidt, som börjat implementera sin föredragna stil med högt presspel och kvicka omställningar.

Benfica hade inga större bekymmer med FC Midtjylland i förra rundan, som man besegrade med 7-2 över två matcher, och i ligaspelet har Benfica inlett med två raka segrar. Nicolas Otamendi fick syna det röda kortet senast, men Benfica lyckades ändå säkra en 1-0-seger borta mot nykomlingen Casa Pia. Nyförvärven David Neres och, framför allt, unge River Plate-mittfältaren Enzo Fernández har sett mycket bra ut så här långt, och 21-årige anfallaren Gonçalo Ramos har varit i strålande form. Ramos avgjorde matchen senast och har öst in poäng på sistone, och lär få fortsatt förtroende i ensamma anfallsrollen i stället för Roman Yaremchuk.

Preliminär startelva: Vlachodimos; Gilberto, Otamendi, FMorato, Grimaldo; Chiquinho, Fernandez, Luis, Goncalves; Ramos, Silva

Speltips:

Det är alltid svårt att försöka bedöma ett lag som inte är i gång med seriespel och som har så mycket annat som stjäl fokus i Dynamo Kievs omöjliga situation. Ändå har Mircea Lucescus lag imponerat som tagit sig så här långt. Jag tycker att allt talar för Benfica i det här dubbelmötet – formen, kvaliteten på laget, att Dynamo Kiev tvingas spela på neutral mark i Polen snarare än på hemmaplan – och känner mig tämligen trygg med att portugiserna kommer lösa ett avancemang över 180 minuter. Dynamo Kiev visade dock mot, framför allt, Fenerbahce att man inte kommer ge sig lättvindigt, när man försvarade sig väl och tog mötena mot både Fener och Sturm Graz till förlängning. Jag tror ett formstarkt och optimismfyllt Benfica blir en storlek för stor här, dock. Tvåan finns till 1,74 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip