På Kievs olympiastadion spelas returmötet i kvalfinalen av Champions League där Dynamo Kiev tar emot Gent. Dynamo Kiev står med ena foten i slutspelet efter att ha besegrat Gent med 2–1 på bortaplan. Dynamo Kiev var det bättre laget och förtjänade segern. Gent har inlett ligaspelet katastrofalt och har två avbräck till returen. Allting pekat mot en rak Dynamo Kiev seger.

Dynamo Kiev har radat upp fyra segrar i rad nu. Först slog de ut AZ med 2–0 och sedan vann de ligamötet mot Lviv med 3–1 innan Gent besegrades. Efter Gent mötet har succén fortsatt med en storseger borta mot Minai med 4–0, så formen är på topp. I ligamatchen sparades dessutom en massa startspelare, som att några också byttes ut redan i halvtid. Så det är med pigga och fräscha ben som Dynamo Kiev spelarna kommer till denna match, som de ska ha en väldigt god chans till att vinna.

Det fortsätter att gå trögt för belgiska Gent som efter förlusten mot Dynamo Kiev också förlorade i ligan mot Oud-Heverlee. Det innebär att Gent har förlorat fem av sju ligamatcher denna säsong. Formen är i och med dessa resultat urusel så det blir svårt att göra en vändning i Ukraina. I den första matchen mot Dynamo Kiev fick Gent Roman Bezus avstängd. Dessutom utgick Roman Yaremchuk skadad och var även borta i ligamötet mot Oud-Heverlee. Samma sak gäller även ordinarie yttern Vadis Odjidja-Ofoe, som startade i hemmamötet senast, saknas i Gent. Det är tre stora avbräck i ett formsvagt lag.

Även om Dynamo Kiev inte behöver vinna matchen så kommer de att ge allt för att vinna och därmed kvala in till Champions League. Gent har inte mycket att sätta emot. När laget dessutom saknar offensiv kraft lutar det starkt mot att det blir en ny förlust.

Speltips Dynamo Kiev - Gent:
1 - odds 2.00 hos Nordicbet , Betsson & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Dynamo Kiev:
George Buschan, Alexander Karavaev, Vitalii Mykolenko, Illia Zabarnyi, Tomasz Kedziora, Vitaly Buyalsky, Serhiy Sydorchuk, Mykola Shaparenko, Carlos De Pena, Vladyslav Supriaga & Gerson Rodrigues.

Bekräftad startelva - Gent:
Davy Roef, Alessio Castro-Montes, Igor Plastun, Michael Ngadeu-Ngadjui, Nurio Fortuna, Elisha Owusu, Niklas Dorsch, Osman Bukari, Tim Kleindienst, Anderson Niangbo & Laurent Depoitre.
---

This is the stats tab
This is the post tip