Natten till onsdag svensk tid rullar VM-kvalet vidare och detta borta i Sydamerika där redan VM-klara Ecuador tar emot Argentina som även dem säkrat sin VM-biljett.

Spelplats är Estadio Banco Pichincha i Guayaquil och detta är största staden i landet som rymmer drygt tre miljoner invånare. Hemmanationen har spelat ihop 25 poäng på 17-kvalmatcher och med den poängskörden är man i detta nu tabelltrea. Upp till gästande Argentina som tar hand om andraplatsen skiljer det dock hela 18 poäng så någon närkontakt är inte på tal.

Gästande Argentina är alltså tabelltvåa och för deras del så är det just nu fyra poäng upp till Brasilien på den prestigefyllda förstaplatsen. Både Argentina och Brasilien noteras för 16 omgångar spelade och det innebär att just kampen om förstaplatsen fortfarande lever. Om Argentina ska ta sig dit är dock Ecuador ett lag man bör slå och senast lagen möttes så gjorde dem just det och då med klara 3-0 i kvartsfinal av Copa America.

När lagen möttes i VM-kvalet senast så var vi i oktober 2020 och då vann Argentina också, men den gången "bara" med 1-0. Nu väntar rond två och här är gästerna favoriter igen. De har ett lag som bör klara av den här typen av uppgift och min idé inför avspark är att de gör just det - vinner igen alltså!

SPELTIPS
Argentina vinner matchen och detta till oddset 2.05 hos Lucky Sports .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip