Chiles kräftgång fortsätter efter en svag insats hemma mot Paraguay.
Slutsiffrorna blev 0-0 trots att man var en man mer i drygt halva matchen mot ett svagt paraguayanskt landslaget.

De unga spelare som fick chansen istället för frånvarande Vidal, Aranguiz, m.fl tog väl inte chansen egentligen, men det beror ju också till stor del på att tränaren Berizzo är urusel. 0-0 hemma blev droppen som fick bägaren att rinna över och Berizzo valde alltså självmant att avgå under presskonferensen efter matchen. Inte en dag för sent!

Forne Serie A-spelaren Nicolas Cordova, numera u20-landslagets tränare, blir en interimlösning tills en permanent ersättare hittas.
Nicolas Cordova har coachat ett par klubbar och gjort det med blandade resultat. Allra bäst gick det i Palestino med vilka han vann både chilenska cupen och chilenska supercupen.

Jag har svårt att se honom prestera sämre än Berizzo, så bytet är mer än välkommet hos undertecknad.

Det blir en del ändringar i truppen men inget som är set in stone. Rapporterna säger att iskalle Brereton förpassas till bänken och likaså 18-årige Damian Pizarro. Alexis Sanchez flyttas upp igen efter ett misslyckat försök med honom långt ner på mittfältet och kommer antagligen hugga på kontringar tillsammans med unge Aravena.

Nytt avbräck i Medel som blev utvisad sist. En ledare mindre på planen, men man blir också av med en av två väldigt långsamma mittbackar (+Maripan).

Mycket pekar på ett rakare och Snabbare Chile, återstår att se om det bär frukt.

Försvagat hemmalag

Hemmalaget Ecuador är precis som Bolivia ett starkt hemmalag. Hemmamatcherna spelas på nästan 2.7km höjd vilket inte är riktigt lika högt som Bolivias Hernando Siles, men Ecuador är ju ett desto bättre fotbollslag rent allmänt.

Chilenarna har har dock rejält med tur inatt då Ecuador dras med en hel del avbräck, men vi kan fokusera på framförallt 4 av dessa.
Enner Valencia och Estupiñan, två av lagets viktigaste spelare, missade den här landslagssamlingen pga skada. Cifuentes (box 2 box) och Hincapie (mittback) är avstängda.

Sammanlagt rör det alltså sig om 4 nyckelspelare och jag tycker att det är främst offensiven som blir lidande utan Cifuentes, Valencia och hyperoffensive Estupiñan. Vi ska inte heller glömma bort att Ecuador haft det tufft med målskyttet hittills, även med fullt lag!

Huvudspelen här blir Under 2.25 @ 1.73 hos Pinnacle 1.5u
Samt Catalan kort @ 3.25 bet365 får sig 1u då han inte allt för sällan är på tok för taggad. Kommer att bli svårt att hänga med det snabba motståndet. Borde IMO vara en av favoriterna till att dra på sig ett kort. Glöm inte att klicka i "Annullera spel om spelare inte startar".

Sidospel: Ecuador vinst + under 2.5 @ 3.00 0.25u bet365
Alexis över 0.5 skott på mål @ 1.85 0.5u Unibet
Aravena över 0.5 skott på mål @ 2.10 0.25u bet365
This is the stats tab
This is the post tip