Två starka nationer drabbas samman i kvartsfinalen i det afrikanska mästerskapet när Egypten och Marocko möts på Paul Biya Stadium. Marknaden har Marocko som en ytterst liten favorit till seger. I mitt tycke ska de vara klara favoriter. Dels för att de har spelat bättre under turneringen. Dels för att de har en vassare trupp. I Egypten är det kretsar mycket kring Mohamed Salah medan Marocko har ett flertal världsstjärnor - i toppslag. Därmed har Marocko en betydligt större chans att ta sig till semifinalen.

Efter att ha förlorat mot Nigeria inledningsvis har Egypten rest sig och besegrat Guinea-Bissau och Sudan med 1 - 0. Elfenbenskusten väntade i åttondelsfinalen. Det blev ett mållöst möte som gick vidare till straffar. Samtliga spelare i Egypten satte sina straffar medan Eric Bailly missade för Elfenbenskusten. Ytterst små marginaler som tog Egypten vidare till kvartfinalen.

Marocko har spelat betydligt bättre. I båda segermatcherna mot Ghana och Komorerna blev det komfortabla segrar. Redan klara för slutspelet spelade Marocko oavgjort mot Gabon. I åttondelsfinalen vändes ett underläge till en 2 - 1 efter, efter mål av Sevilla anfallaren Youssef En-Nesyri och PSG försvararen Achraf Hakimi. Vidare är Sevilla målvakten Yassine Bounou i högform.

Marocko har nätat två mål per landskamp i sina tre senaste omgångar. Egypten har nätat två gånger totalt på fyra landskamper i turneringen. Då Marocko är starkare i den sista tredjedelen är sannolikheten större att de ska gå segrandes ur duellen.

Därmed blir det ett spel på att Marocko går vidare till semifinalen, antingen genom en seger efter fulltid, övertid eller på straffar.

Speltips Egypten - Marocko:
Marocko Vidare. Odds 1.75 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Egypten:
Mohamed El Shenawi, Ahmed Abou El Fotouh, Mohamed Abdelmoneim, Ahmed Hegazy, Omar Kamal, Hamdi Fathi, Amr Al Sulaya, Mohamed Elneny, Omar Marmoush, Mostafa Mohamed & Mohamed Salah.

Preliminär startelva - Marocko:
Yassine Bounou, Achraf Hakimi, Romain Saiss, Naif Aguerd, Adam Masina, Imran Louza, Selim Amallah, Sofyan Amrabat, Sofiane Boufal, Youssef En-Nesyri & Ayoub El Kaabi.
---

This is the stats tab
This is the post tip