Fredagsmatchen i den spanska andradivisionen, La Liga 2, hämtas från Estadio Municipal de Ipurua där Eibar tar emot Almeria. Det är ett toppmöte mellan två lag som väntas kriga om uppflyttning till toppdivisionen La Liga. Det är också ett möte mellan två lag som har lyckats näta flest gånger av alla i serien, efter nio omgångar. Då båda lagen har sylvassa och formstarka anfallare utlovas en hög underhållning med en hel del mål - i alla fall till den graden att båda lagen har en enorm chans att näta.

Eibar hamnade sist förra säsongen i La Liga, där bottenstriden i vanlig ordning var jämn. Efter en seg inledning på denna säsong har de studsat tillbaka och visat att de ska ta sig tillbaka till högsta liga. De är obesegrade i de sju senaste ligamatcherna, där de har nätat i samtliga dessa möten. Senast blev det 3 - 3 mot Mirandes. Juan Diego Stoichkov har nätat 6 mål och ligger i toppen av skytteligan, med lika många mål som Umar Sadiq i Almeria. Jose Corpas och Edu Exposito har nätat 3 mål vardera för Eibar.

Att Eibar har nätat 15 mål efter nio omgångar är imponerande. Det enda laget som har gjort fler mål än så är tabellettan Almeria. Deras målsnitt ligger på två mål per match, där det totalt har blivit 18 mål. Formen är fin med tre segrar över Alcorcon, Tenerife och Girona samt ett 1 - 1 resultat mot topplaget Las Palmas, där Francisco Portillo nätade för Almeria - som släppte in kvitteringsmålet på övertid. Almeria har bara lyckats hålla nollan två gånger och har ett försvar som är lite upp och ner.

Eftersom både Eibar och Almeria har anfallsvapen i massor, samt målskyttar som är i toppslag är det en stor sannolikhet att vi får fortsätta se dem båda leverera. Därmed blir det ett spel på att båda lagen hittar nätmaskorna minst en gång vardera i matchen.

Speltips Eibar - Almeria:
Båda lag gör mål - odds 1.83 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Eibar:
Ander Cantero, Alvaro Tejero, Esteban Burgos, Sergio Alvarez, Roberto Correa, Frederico Venancio, Edu Exposito, Juan Diego Stoichkov, Jose Corpas, Javier Munoz & Gustavo Blanco.

Preliminär startelva - Almeria:
Fernando Martinez, Alejandro Pozo, Juan Brandariz, Srdjan Babic, Alex Centelles, Cesar de la Hoz, Largie Ramazani, Lucas Robertone, Samu, Francisco Portillo & Umar Sadiq.
---

This is the stats tab
This is the post tip