På Estadio Municipal de Ipurua tar Eibar emot Atletico Madrid i en tuff drabbning. Marknaden har valt Atletico Madrid som en favorit, som nästan ska vinna vartannat möte - vilket jag är oenig om med tanke på att Eibar har tagit tre segrar i rad nu, samt är obesegrade på de sju senaste ligamatcherna (inkluderat hemma- och bortamatcher). Även om Atletico Madrid är ett svårbesegrat lag så råder ingen toppform direkt. Dessutom dras Atletico Madrid med tre viktiga avstängningar, som därmed gör denna match till ett öppet möte, i mitt tycke.

Eibar gör verkligen det allra mesta rätt numer. De är med i kampen om en topp-6 placering i ligan. Formen är på topp. Här är deras sju senaste ligamatcher:

LaLiga: 6/1, 2018
Las Palmas 1-2 Eibar

LaLiga: 21/12, 2017
Eibar 4-1 Girona

LaLiga: 16/12, 2017
Eibar 2-1 Valencia

LaLiga: 9/12, 2017
Getafe 0-0 Eibar

LaLiga: 3/12, 2017
Eibar 3-1 Espanyol

LaLiga: 25/11, 2017
Alaves 1-2 Eibar

LaLiga: 20/11, 2017
Eibar 5-0 Real Betis

Med sex vinster och en oavgjord på sju senaste matcher har Eibar verkligen visat att de är tuffa att slå. Den senaste förlusten kom den 5 november borta mot Real Sociedad. Men sedan dess har de alltså inte förlorat i ligan och mycket talar för att sviten ska fortsätta. Inför mötet mot Atletico Madrid är mittbacken Anaitz Arbilla avstängd, pga för många gula kort. I övrigt inga nya avbräck för Jose Luis Mendilibar. För Diego Simeones Atletico Madrid är det betydligt dystrare.

2-0 vinsten mot Getafe kostade Atletico Madrid hela tre avstängningar. Mittbacken Stefan Savic, mittfältaren och lagkaptenen Gabi Fernandez och anfallaren Diego Costa. De första två drog på sig gula kort medan Costa lyckades med att dra på sig två gula kort direkt i matchen. I övrigt har formen i ligan varit sådär. Innan hemmavinsten mot Getafe åkte Atletico Madrid till Barcelona för att möta Espanyol och förlorade med 0-1. Och dessförinnan har Atletico Madrid vunnit med knappa 1-0 mot både Alaves och Real Betis, men det har sett svårt ut. När de nu ställt mot formstarka Eibar kommer det att bli ännu tuffare att ta tre poäng.

Det senaste inbördes mötet i Eibar var förra året i den spanska cupen, som slutade 2-2. Med tanke på dagsformen hos Eibar och formen hos Atletico Madrid, samt deras skador, ser jag detta som en match där Atletico inte ska vara så pass stor favorit som marknaden föreslår. Därmed finner jag ett stort värde i att spela 1X, alltså, att Eibar tar åtminstone en poäng genom att vinna matchen eller spela oavgjord, till 1,85 i odds hos Bethard .
---
Preliminär startelva Eibar: Marko Dmitrovic, Ander Capa, Paulo Oliveira, Ivan Ramis, Jose Angel, Ivan Alejo, Dani Garcia, Joan Jordan, Takashi Inui, Charles & Sergi Enrich.

Preliminär startelva Atletico Madrid: Jan Oblak, Filipe Luis, Diego Godin, Jose Gimenez,Sime Vrsaljko, Koke, Thomas, Saul Niguez, Angel Correa, Kevin Gameiro & Antoine Griezmann.

This is the stats tab
This is the post tip