På den lilla Estadio Municipal de Ipurua arena ska formstarka Eibar ta emot ligamästarna Barcelona. Detta blir ingen lätt uppgift för gästerna, då Eibar har två kryss och två vinster på sistone samt att de har spelat riktigt bra, i synnerhet offensivt. Barcelona offensiv är världsklass, men bakåt har de tunga avbräck och skador, så det blir en ojämnt och oerfaren backlinje som kommer till start. I och med detta är chansen stor att Eibar fortsätter imponera och gör ett tidigt mål i matchen.

Eibar fick ingen vidare inledning på denna La Liga säsong. Men...

Formen blev bättre när Eibar klarade de av att hålla nollan i den mållösa bortamatchen mot Levante och sedan kom en stark vändning. Eibar tog emot Sevilla och log under med 0 - 2 i pausvilan. Sedan förändrades allt. Det som Eibars tränare Jose Luis Mendilibar sade i omklädningsrummet i pausvilan är något många tränare skulle betala för att veta. För Eibar kom ut i andra halvleken som ett helt annat lag, som vi inte har sett denna säsong. Plötsligt stämde allting. Alla försvarare har sedan dess spelat som om de vore världsbackar och inte bjudit på några misstag. Eibar vände matchen och vann rättvist med 3 - 2.

I nästa match spelade Eibar hemma mot Celta Vigo och var minst lika bra även då. Det blev en enkel 2 - 0 seger till Eibar, som totalt stängde matchen för Celta Vigo. Gästerna fick endast ett skott på mål och ett skott utanför. Slutligen, i den senaste matchen, så hade Eibar ledning i pausvilan borta mot Betis. Loren Moron, som har gjort sex mål på sju matcher räddade en poäng för Betis. I övrigt var Eibar riktigt starka och har ett flertal heta spelare i anfallet, med Takashi Inui, Kike, Fabian Orellana, Quique och Charles. Barcelona har därtill avstängningar och skador på andra bakar.

Det ska bli spännande att se hur Ernesto Valverde ställer upp Barcelonas backlinje. Till denna match är först och främst mittbacksgeneralen Gerard Pique avstängd. En ytterligare mittback, som ej är ordinarie men som fick spela från start senast i Clement Lenglets frånvaro, är avstängd, nämligen Ronald Araujo. Han byttes in i den senaste ligamatchen mot Sevilla, då mittbacken Jean-Clair Todibo byttes ut på grund av skada. En tredje mittback, Samuel Umtiti, som fick delar av den gångna säsongen spolierad av skador och som inte har spelat en enda La Liga match denna säsong, ska dock vara tillbaka.

Även Junior Firpo, som har saknats de fyra senaste matcherna, ska vara tillbaka, men fråga är om inte Jordi Alba, som satt på bänken för spanska landslaget lär få starta efter sin skada, som har varat lika länge som Firpos. Clement Lenglet kommer tillbaka från avstängning, så det är positivt, men i övrigt är det väldigt rörigt. Om Valverde väljer att spela centralt med Clement Lenglet och Samuel Umtiti så är det två mittbackar som inte har spelat ihop på år och dagar. Dessutom är det två vänsterbackar som är tillbaka efter mer än en månads frånvaro, så här har Eibar en bra chans att göra mål på Barcelona.

Här får Eibar en tidig chans att bryta igenom en backlinje som inte har spelat ihop sig ännu, i och med att många av spelarna dessutom har varit upptagna med landslagsuppdrag i veckan. Med hemmaplans fördelen och många målskyttar som har bra form i Eibar är sannolikheten 50-50 på att Eibar gör ett mål redan i den första halvleken, i mitt tycke. Marknaden erbjuder 2.55 i odds på att Eibar gör ett mål innan halvtidspausen och det finner jag ett stort värde i.

Själva oddset finnes hos LeoVegas , Unibet & 888sport .

---
Bekräftad startelva Eibar:
Marko Dmitrovic, Jose Angel, Anaitz Arbilla, Paulo Oliveira, Pablo De Blasis, Pape Diop, Sergio Alvarez Diaz, Pedro Leon, Fabian Orellana, Charles & Sergi Enrich.

Bekräftad startelva Barcelona:
Marc-Andre Ter Stegen, Sergi Roberto, Clement Lenglet, Samuel Umtiti, Jordi Alba, Sergio Busquets, Frenkie De Jong, Arthur Melo, Lionel Messi, Luis Suarez & Antoine Griezmann.
---

This is the stats tab
This is the post tip