Omgång 24 av den spanska La Liga inleds på Ipurua Municipal Stadium där två formstarka lag ska mötes i ett helt öppet möte. Eibar, som befinner sig i mitten av tabellen på en 10:e plats, tar emot Getafe som är högst delaktiga i kampen om både Champions League och Europa League platserna. I mitt tycke finns det ingen anledning till att Eibar ska vara favorit till seger, till strax över dubbla pengar, med tanke på att Getafe är det bättre laget. Så denna match ska inte ha någon som helst favorit.

I och med att Eibar spelar hemma så kvitterar det ut vinstchanserna till 33 % för samtliga utfall (1, X eller 2). Lagen möttes i augusti månad och då vann Getafe hemma med 2 - 0. Även under förra säsongen lyckades inte Eibar vinna någon inbördes match utan det blev 0 - 1 hemma och 0 - 0 borta. Så Getafe är det bättre laget rent generellt. Dessutom råkade Eibar ut för något bland det värsta ett lag kan råka ut form när de befinner sig i en god form, nämligen att kollapsa under slutet av en match.

Efter att Eibar hade förlorat mot Barcelona borta med 0 - 3, reste de sig och spelade tre matcher i rad utan förlust. Även om motståndarna inte var världsklass, då Eibar besegrade Espanyol och Girona och spelade oavgjort mot Leganes, så var formen på topp inför mötet mot Sevilla. Eibar hade också en 2 - 0 ledning och en utvisning på Sevillas mittfältsgeneral Banega, med fem minuter kvar av matchen, men sedan tappade Eibar allting. Eibar släppte in två mål, matchen slutade 2 - 2 och Eibar spelare såg helt förstörda ut. Det är farligt, med tanke på att dessa är de sämsta förutsättningar inför mötet mot Getafe.

Det är så härligt att se Getafe, som fortsätter att producera mål. När jag tidigare har reket Getafe, som spelar 4-4-2, har jag skrivit om deras lyxproblem, med tre vassa målskyttar i Angel Rodriguez, Jaime Mata & Jorge Molina. Detta har inte förändrats, med tanke på att i den senaste 3 - 1 vinsten hemma mot Celta Vigo så gjorde båda anfallarna varsitt mål - Jorge Molina
gjorde ett mål och Jaime Mata gjorde faktiskt två mål. Det är en fröjd att se Getafe spelare i nuläget.

Det är dock inte bara anfallsspelet som är lysande hos Getafe. Även försvarsspelet har varit stabilt, där laget har försvar sig med många spelare. När Getafe har spelat hemma har de många gånger också lyckats hållan nollan, senast mot Valladolid i cupen (och även ligan tidigare), i Valencia i cupen, samt även Real Sociedad, Real Betis och Espanyol och Levante i ligan. Mittbacken Djene Dakonam har nästan blivit en världsback. Han har haft en lysande säsong och fortsätter att imponera.

Då jag inte ser någon anledning till att Eibar ska vara en klar favorit i matchen finner jag ett stort värde i att Getafe åtminstone tar en poäng, om inte alla tre poäng. Därmed lägger jag ett spel på X2 i matchen, till hela 1,88 i odds.

Spelet X2 (asian hcp +0,5) till 1,88 i odds finnes hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Eibar:
Asier Riesgo, Ruben Pena, Paulo Oliveira, Anaitz Arbilla, Jose Angel, Fabian Orellana, Joan Jordan, Pape Diop, Marc Cucurella, Sergi Enrich & Charles.

Bekräftad startelva Getafe:
David Soria, Damian Suarez, Djene Dakonam, Leandro Cabrera, Vitorino Antunes, Mathias Olivera, Dimitri Foulquier, Nemanja Maksimovic, Mathieu Flamini, Angel Rodriguez & Jaime Mata.
---

This is the stats tab
This is the post tip