Tabellettan Eibar har en lämplig uppgift när de gästas av Lugo på Estadio Municipal de Ipurua, i den spanska La Liga 2. Med stora steg är Eibar på väg tillbaka till högsta divisionen, där de också hör hemma. Med 10 omgångar kvar av ligaspelet leder de tabellen med en poäng före Almeria. Gästerna Lugo är ett mittenlag, som har för högt upp för en uppflyttning. Samt för långt ner för en nedgradering. Det är klasskillnad mellan lagen, då Eibar håller La Liga nivå och bör komfortabelt gå segrandes ur duellen.

Efter att ha slutat sist i La Liga förra säsongen har Eibar rest sig direkt och visat i vilken liga de planerar att spela i fortsättningen. Säsongen i andradivisionen har varit lyckad, där både hemma- och bortaspelet har stämt utmärkt. I toppslag finns anfallsstjärnan Stoichkov, med 16 mål och 4 assist. Mittfältaren Edu Exposito, med 7 fullträffar, har också varit en bärande spelare. Hemmaformen är fin med en oavgjord match och fyra segrar på de fem senaste hemmamatcherna. Allt ser bra ut.

Kryssexperterna Lugo ligger i ingenmansland i tabellen. Med stor sannolikhet blir det spel i Segunda Division även nästa säsong. Detta då hela 18 av 32 omgångar har slutat med delad pott. Laget är svårslaget, med 6 förluster under tiden. På topp finns Jose Angel Carrillo, med 9 ligamål. Formen är också bra, eftersom de har klarat av att undvika nederlag i de fyra sista omgångarna.

Då Eibar ännu inte har säkrat avancemanget och har Almeria bara en poäng under sig måste de fortsätta leverera. Speciellt mot svagare motstånd. Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på att Eibar tar samtliga poäng i ligamötet mot Lugo.

Speltips Eibar - Lugo:
1. Odds 1.66 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Eibar:
Yoel Rodriguez, Tono, Anaitz Arbilla, Frederico Venancio, Roberto Correa, Miguel Atienza, Javier Munoz, Quique, Edu Exposito, Jose Corpas & Stoichkov.

Preliminär startelva - Lugo:
Oscar Whalley, Ricard Sanchez, Alberto Rodriguez, Diego Lopez, Orest Lebedenko, Pablo Claveria, Carlos Pita, Juampe, Jaume Cuellar, Jose Angel Carrillo & Iriome Gonzalez.
---

This is the stats tab
This is the post tip