Måndagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadio Municipal de Ipurua där Eibar tar emot Real Sociedad. Efter en bedrövlig form där Eibar har förlorat samtliga matcher under april månad ligger de sist i tabellen och har sju poäng upp till säker mark - med sex omgångar kvar av ligaspelet. Det ska till mer än ett mirakel för att Eibar ska klara av att överleva bottenstriden och när de ställs mot ett topplag som Real Sociedad, som krigar om Europa League spel, så har inte Eibar mycket till chans.

Jag ger Eibar noll möjlighet att stanna kvar i högsta divisionen, inte bara på grund av utgångsläget utan främst då formen har varit under all kritik. Eibar har förlorat flest gånger av alla, där målskyttet har varit ett stort problem, samtidigt som försvaret inte har hållit någon La Liga klass. De kommer till denna tuffa match med fyra raka förluster i ryggen, mot Real Madrid, Levante, Atletico Madrid och senast Granada. För varje match har Eibar spelat sämre och släppt in nio mål på de två senaste möten.

Jag rekade senast att Real Sociedad skulle resa sig, efter en rad av matcher med poängtapp, där det blev en stark 2 - 1 seger mot Celta Vigo. Efter att ha hamnat i underläge lyckades Real Sociedad kvittera bara någon minut senare samt ta en ledning på straff strax innan pausvilan. Försvaret var återigen i form och lyckades stänga igen helt i den andra halvleken. Real Sociedad leder kampen om den femte platsen - med lika poäng som sexan Real Betis och en poäng fler än sjuan Villarreal.

Till denna match får Eibar återigen klara sig utan Eduardo Exposito, Yoshinori Muto, Pedro Bigas och Roberto Correa på grund av skador. I Real Sociedad är Carlos Fernandez och Aritz Elustondo avstängda samt att Joseba Zaldua, Mikel Merino, Martin Merquelanz, David Silva och Asier Illarramendi är skadade. Båda lagen dras därmed med avbräck men Real Sociedad har ändå en bättre spelare på samtliga positioner och allt som krävs för att kamma hem samtliga tre poäng i matchen.

Speltips Eibar - Real Sociedad:
2. Odds 1.92 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Eibar:
Marko Dmitrovic, Alejandro Pozo, Paulo Oliveira, Anaitz Arbilla, Jose Angel, Jose Recio, Pape Kouli Diop, Miguel Atienza, Bryan Gil, Pedro Leon & Kike Garcia.

Bekräftad startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Andoni Gorosabel, Robin Le Normand, Martin Zubeldia, Nacho Monreal, Ander Barrenetxea, Ander Guevara, Martín Zubimendi, Cristian Portu, Mikel Oyarzabal & Alex Isak.
---

This is the stats tab
This is the post tip