På Ipurua Municipal Stadium har vi enligt odds marknaden ett helt öppet möte när Eibar tar emot Valencia, i den spanska La Liga. Själv har jag inga problem som helst med att ta ställning och peka på vilket lag som ska vara favoriter till seger.

Även med en högljudd publik som ständigt skriker och agerar som den tolfte spelare så är ändå Eibar inget starkt lag. På femton hemmamatcher har det blivit sex segrar totalt. Det är inget direkt som skrämmer slag i motståndarna. Det är också en av anledningar till att laget befinner sig precis ovanför nedflyttningstabellen. Eibars största problem är att de släpper in mål i nästan alla matcher. Detta är något som har varit ett återkommande problem. Ett uppehåll på tre månader har inte förändrat något.

Efter omstarten förlorade Eibar borta mot Real Madrid med 1 - 3. Det i sig var inte så oväntat. Att Eibar i nästa match spelade 2 - 2 hemma mot Athletic Bilbao och senast 1 - 1 borta mot Getafe visar att de inte klarar av att hålla tätt bakåt. Eibar är ett av lagen som har släppt in flest mål i ligan. Framåt snittar de cirka ett mål per match, men ekvationen går inte ihop och därmed riskerar de nedflyttning. Gästerna Valencia är oftast svårslagna, där de nu dessutom har fått spelare tillbaka från skador.

Det blev genast en effekt när mittbacken Gabriel Paulista kom tillbaka från skada, samt vänsterbacken Alessandro Florenzi. Hemma mot Osasuna klarade Valencia att hålla nollan och vann med 2 - 0. Därmed är tabellåttan Valencia hack i häl på flera lag och krigar om Europa League platser till nästa säsong. En vinst i denna match skulle ge dem en rejäl skjuts i tabellen. Med tanke på vilka formstarka spelare Valencia har finner jag sannolikheten stor att de vinner matchen mot ett betydligt sämre lag.

Så jag lägger ett spel på att Valencia vinner denna match, där jag väljer en försäkring på det asiatiska handikappet +0, om matchen skulle sluta kryss. Alltså, förlust vid Eibar seger, pengarna tillbaka vid oavgjort och vinst vid en Valencia seger.

Speltips Eibar - Valencia:
2 asian hcp 0 (samma som draw-no-bet) - odds 1.89 hos bet365 .

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Eibar:
Marko Dmitrovic, José Angel, Pedro Bigas, Esteban Burgos, Roberto Correa, Fabian Orellana, Pape Kouli Diop, Gonzalo Escalante, Pedro Léon, Kike & Charles.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Valencia:
Jasper Cillessen, Alessandro Florenzi, Hugo Guillamón, Gabriel Paulista, Gaya, Carlos Soler, Geoffrey Kondogbia, Daniel Parejo, Goncalo Guedes, Rodrigo Moreno & Maximiliano Gómez.
---

This is the stats tab
This is the post tip