Eintracht Frankfurt:

Regerande Europa League-mästarna Eintracht Frankfurt tar emot Europas kanske formstarkaste lag i Napoli i vad som bör bli en underhållande match inför den röststarka publiken i Frankfurt. Frankfurt tog sig vidare som grupptvåa bakom Tottenham i luriga, jämna Grupp D, där även Sporting och Olympique Marseille återfanns.

Oliver Glasners gäng ligger på sjätte plats i Bundesliga, men det blir allt jämnare i den tyska toppen och Die Adler är faktiskt bara fem poäng ifrån Bayern på förstaplatsen. Frankfurt kommer också in i det här mötet med succémannen Randal Kolo Muani i toppslag. Fransmannen, som kom gratis från Nantes inför säsongen, har gjort 15 mål och 10 assist och har redan hunnit med att göra sju baljor sedan vi vände blad till 2023. Förutom Kolo Muani finns även spelare som Daichi Kamada, Jesper Lindström, Philip Max i Frankfurts kapabla offensiv, som leds av en pånyttfödd Mario Götze, som varit i strålande form under säsongen.

Glasner har en fullt tillgänglig trupp och inga skador som stör och framför hemmafansen brukar Eintracht Frankfurt vara svårslagna – i och med 2-0-segern mot Werder Bremen i helgen har Frankfurt vunnit fem raka hemmamatcher.

Preliminär startelva: Trapp; Ndicka, Jakic, Tuta; Max, Sow, Kamada, Knauff; Götze, Lindström; Muani

Napoli:

Har varit i sensationell form under hela säsongen och Luciano Spallettis mannar visar inga som helst tecken på att slå av på takten. I Serie A radar man upp segrar och har tillskansat sig en lika trygg som välförtjänt 15-poängsledning ner till tvåan Inter, som jagar närmast. Napoli spelade senast i fredags, en solid 2-0-seger mot ett Sassuolo på uppgång, och med så pass många dagars vila inför tisdagens Champions League-batalj kostade Spalletti på att spela mer eller mindre helt ordinarie lag. Det var egentligen bara Piotr Zielinski som vilades, men Eljif Elmas är formstark och ett minst lika bra alternativ som polacken.

Spalletti har annars verkligen funnit sin startelva under säsongen och vecka efter vecka mönstrat samma lag. Backlinjen styrs av flinkfotade bjässen Kim Min-jae, på mittfältet finner vi André-Frank Zambo-Anguissa och Stanislav Lobotka bakom Zielinski/Elmas, och offensivt spelar fyndet Kvicha Kvaratskhelia till vänster och Victor Osimhen centralt – där båda är glödheta och radar upp poäng för tillfället. Enda positionen Spalletti egentligen skiftat kontinuerligt är till höger i fronttrion, där Matteo Politano och Hirving Lozano tampats om platsen. Till den här matchen saknas endast anfallsreserven Gaicomo Raspadori, i övrigt har Spalletti alla vapen tillgängliga.

Napoli är ett väldigt offensivt viktat lag och strävar alltid efter att ta initiativet och söka att ta sig framåt i planen så fort tillfälle ges, alldeles oavsett vilka som står för motståndet. På Napolis senaste sju matcher har Partenopei producerat hela 19 mål. Defensiven går dock inte heller av för hackor, och man har hållit nollan i fyra av de fem senaste i alla turneringar.

Preliminär startelva: Meret; Rui, Rrahmani, Kim, Di Lorenzo; Anguissa, Lobotka, Zielinski; Kvaratskhelia, Osimhen, Lozano

Speltips:

Napoli får finna sig i att kliva in som solklar favorit i det här dubbelmötet, och kommer de ljusblå upp i samma nivå man presterat hittills under säsongen så ska Napoli bara lösa avancemang här. Serieledningen i Serie A har vuxit sig så stor att Spalletti inte behöver fångas mellan två tankar och kan ägna stort fokus åt att nå en framgångsrik säsong även i Champions League – vilket Napoli verkligen har alla möjligheter till.

Napoli har öst in mål i parti och minut, där Osimhen och Kvaratskhelia båda är glödheta. Även om man inleder borta i Frankfurt så kommer Napoli sin identitet trogen att kliva framåt rejält och i vanlig ordning försöka dominera matchen. Frankfurt är dock långt ifrån något skräpgäng och har en vass offensiv med flera spelare – särskilt Kolo Muani – som också kan såra Napoli i omställningsspelet. Jag tror Napoli har goda möjligheter att nå ett bra resultat redan i första mötet, men tror oavsett vi får se en match som har potential att bli både chans- och målrik – och underhållande. Över 2.5 mål finns till 1,80 hos bet365.
This is the stats tab
This is the post tip