Det har blivit dags för första omgången av den spanska cupen, Copa del Rey, där lag från de lägre divisionerna får fajtas sinsemellan innan de större La Liga lagen kliver in. Regerande mästare är Valencia efter att ha besegrat Barcelona i finalen.

Fotbollslag från La Liga, Segundan, samt sex lag från Segunda Division B och vinnarna i Tercera Division får vara med. De första omgångarna avgörs i en match, där lägre rankade lag har fördel av hemmaplan. Sextondelsfinaler, åttondelsfinaler, kvartsfinaler och semifinaler avgörs i två möten, där lagen får spela en match hemma och en match på bortaplan.

I den första omgången av Copa del Rey har vi ett spännande möte mellan två lag som spelar i Tercera Division, som är den fjärde högsta divisionen i Spanien, när El Alamo tar emot Pedroneras på Estadio Facundo Rivas. Det är ett öppet möte, där El Alamo får bära lite favoritskap eftersom de får spela hemma. Själv är jag övertygad om att detta blir en stängd match.

Hemmalaget El Alamo spelar i grupp nummer sju och är ett lag som befinner sig på den nedre halvan av tabellen. Den främsta anledningen till detta är att laget har under de tolv inledande matcherna haft svårigheter med att göra mål. Totalt har det blivit tolv mål framåt, alltså ett snitt på exakt ett mål per match. Formen är dock inget vidare hos El Alamo, eftersom de har gjort endast ett mål på de fyra senaste ligamatcherna, så förutsättningar är långt ifrån optimala när Pedroneras kommer på besök.

Bortalaget Pedroneras spelar i grupp nummer arton och är också ett lag som befinner sig på den nedre halvan av sin tabell. Pedroneras snittar strax över ett mål per match, i snitt, men är ett svagt bortalag. Inte för att de släpper in fler mål än sina konkurrenter på den nedre halvan av tabellen, utan för att de inte gör något mål på bortaplan. Pedroneras fick en kanonstart på säsongen och vann sin premiär borta med 3 - 2 mot Quintanar, men har sedan dess gjort ett mål på de fem senaste bortamatcher.

När två lag från fjärde divisionen i Spanien, där alla lag kan försvara sig helt okej, ställs mot varandra och båda har problem med målskyttet så är jag övertygad om att vi får se en tillbakadragen match, där båda lagen fokuserar på att inte bjuda varandra på några som helst misstag. Vid en ledning så är det all fokus på att försvara ledningen till slutsignalen och då bör det inte bli så många mål matchen. Marknaden erbjuder dubbla pengar på att vi ska få se max två mål i matchen och det är av värde.

Så det blir ett spel på under 2,5 mål i matchen till 2.00 i odds.

Själva oddset finnes hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip